Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Iné Kafe vypredávala kluby na Slovensku aj v Česku

Zľava krstný otec Martin Rakovský, bubeník Dodo Praženec, basgitarista Peter Fóra a lider kapely Iné Kafe Vratko Rohoň pri krste jej albumu Právo na šťastie v lietadle nad Vysokými Tatrami. Foto: TASR/Martin Baumann

Na turné odzneli skladby z nového albumu Právo na šťastie, nechýbali tak najväčšie hity zo všetkých albumov ako aj staršie skladby.

Bratislava 29. februára (TASR) - Vypredané kluby a výborná atmosféra - tak to vyzeralo na turné skupiny Iné Kafe po Slovensku a Českej republike. Na koncerte v Banskej Bystrici si trojica muzikantov z Iné Kafe pripravila pre fanúšikov prekvapenie v podobe zlatej platne za svoj najnovší album. TASR informovala Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry Propaganda House.

Česko-slovenské Iné Kafe - Právo na šťastie Tour 2012 zahŕňalo 13 koncertov od Plzne až po Prešov, ten záverečný odohrali 28. februára v bratislavskom Majestic Music Clube. Fanúšikovia si tak všade mohli vychutnať takmer dvojhodinový punk-rockový zážitok. Na turné odzneli skladby z nového albumu Právo na šťastie. Samozrejme nechýbali najväčšie hity zo všetkých albumov a dokonca aj staršie skladby, ktoré doteraz na koncertoch bežne nehrávali.

"Toto turné bolo veľmi dynamické a fanúšikovia reagovali výborne. Ľudia nám svoje pocity dávali najavo nielen na koncertoch, ale aj v diskusiách na Facebooku alebo na našej webovej stránke. Veľmi sa z toho tešíme," uviedol pre médiá líder kapely Vratko Rohoň.

Iné Kafe svoj šiesty štúdiový album pokrstili veľkolepo na palube lietadla Boeing 737, ktoré pilotoval sám frontman skupiny Vratko Rohoň. Právo na šťastie si už vyslúžilo zlatú platňu, ktorú muzikantom v mene vydavateľstva Universal Music odovzdal manažér Roman Fecko na koncerte v klube Ministry of Fun v Banskej Bystrici.

"Je to skvelý pocit dostať zlatú platňu, osobitne v takýchto ťažkých časoch. Ocenenia sú príjemné, majú pre mňa symbolickú cenu," dodal Vratko Rohoň.

Na všetkých koncertoch turné čakali na trojicu Iné Kafe vypredané kluby. "Je to znak toho, že sedemnásť rokov fungovania kapely sa vpísalo do života ľudí. Fanúšikovia chodia na koncerty Iné Kafe, lebo naše skladby reprezentujú istú časť ich vlastného ja. Takisto ako aj nášho," povedal na záver Rohoň.