Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Kryštof vydáva nový singel Co bude pak

Snímka z klipu Co bude pak od skupiny Kryštof. Foto: Youtube/KRYŠTOF

O čom pieseň naozaj je, nechám na každého poslucháča. Nech si dosadí svoj vlastný príbeh, obsadí vlastnú rolu, napíše vlastný scenár, vyzýva frontman kapely Richard Krajčo.

Bratislava 3. mája (TASR) - Skupina Kryštof vydáva už piaty singel z platinového albumu Halywůd. Pieseň Co bude pak na koncertoch roztancuje nejedného fanúšika a nesie posolstvo, že by sme mali žiť naplno. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

V poradí ôsmu štúdiovku Halywůd vydala skupina v októbri minulého roka. K singlu Co bude pak nakrútila aj videoklip. Ten sa točí okolo zamilovaného páru, ktorý v príbehu zistí, že nemá zmysel trápiť sa úzkosťami zo súčasnej situácie vo svete, ale je potrebné si užívať svoj život.

„O čom pieseň naozaj je, nechám na každého poslucháča. Nech si dosadí svoj vlastný príbeh, obsadí vlastnú rolu, napíše vlastný scenár,“ vyzýva frontman kapely Richard Krajčo a dodáva: „Fantázii sa medze nekladú. Tú som totiž nechal prúdiť naplno aj v dobe, keď som ju písal. A s rovnakou fantáziou, a najmä vášňou, ju vždy budeme hrať. Tak ako v klipe, ktorý pre nás nakrútil Lipo.“



Práve rapper a režisér Jonáš Červinka, známy aj pod pseudonymom Lipo, sa postaral o vizuál k singlu. Na svojom konte už má úspešné videoklipy, napríklad pre Xindla X, Sebeastiana, kapelu Jelen alebo Davida Stypku.

„Vedel som, že chalani z Kryštof majú vždy premyslené videoklipy. Chcel som tú výzvu prijať a pritom do výsledku priniesť aj trochu novej estetiky a energie,“ vraví Červinka. O význame celej snímky doplnil: „Za posolstvom videoklipu sa skrýva, že aj v neľahkých časoch, kedy nás často zviera úzkosť z toho, čo sa deje vo svete, by sme nemali zabúdať žiť naplno. Niekedy stačí menej, než sa môže na prvý pohľad zdať. Na chvíľu sa odpojiť od nekonečného toku informácií a treba vyraziť len-tak spontánne do ulíc nočného mesta.“

Fanúšikovia kapely sa môžu tešiť na dva májové koncerty v dvakrát vypredanej pražskej O2 aréne alebo v lete na Kryštof kempe naprieč celou Českou republikou. Slovenských fanúšikov kapela poteší už 10. júna, keď vystúpi na bratislavskom festivale Lovestream.