Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Skupina Luvver hrala na online verzii festivalu Eurosonic Noorderslag

Na snímke skupina Luvver. Foto: YouTube

Samotné nakrúcanie koncertu spolu s prípravou a skúškami trvalo štyri dni.

Bratislava 19. januára (TASR) – Nitrianska trojica Luvver si ako jediná slovenská kapela zahrala tento rok na online verzii festivalu Eurosonic Noorderslag, ktorý sa v holandskom Groningene uskutočnil v polovici januára tohto roka. Najväčší európsky showcase festival priniesol v online verzii vyše 180 koncertov a panelových diskusií. TASR o tom informovala PR manažérka Edita Nevrlá.

„Už dlhšie sme vedeli, že do Holandska nepocestujeme,“ hovorí bubeník a manažér kapely Martin Zaujec. Hoci zážitok a spätnú väzbu zo živého koncertu nič nenahradí, online festival má podľa neho niekoľko výhod. „Mali sme na prípravu viac času, mohli sme sa s vizuálom viac pohrať a dovoliť si väčšiu šou, akú by sme si v tesne nasekanom programe dovoliť nemohli. A nezadymili sme po ceste dodávkou pol Európy, čo tiež nie je zanedbateľné. Plus tajne dúfam, že takto náš koncert videlo viac ľudí, ako by tomu bolo na skutočnom festivale. Nemuseli sa totiž presúvať s pivom v ruke po mraze, stačilo sa teleportnúť preklikom na iný stage,“ uviedol pre médiá.

Samotné nakrúcanie koncertu spolu s prípravou a skúškami trvalo štyri dni. Najväčším problémom bolo nájsť vhodný priestor, voľný na niekoľko dní a dostatočne veľký na to, aby bol v čase protipandemických opatrení bezpečný okrem kapely aj pre niekoľkočlenný štáb. Ten nakoniec našli v kultúrnom dome v Branči, dedine neďaleko Nitry.

„Je to nádherný paradox, hrať na najprestížnejšom európskom showcase festivale z dedinského kulturáku,“ poznamenal Zaujec. 

Ako to už na showcase festivaloch býva, Luvver dostali na prezentáciu priestor len 15 minút a ten sa rozhodli využiť naplno, miesto odporúčaných dvoch – troch trackov sa im podarilo do nahrávky vložiť až štyri piesne.

„Jasné, že nám chýbala samotná atmosféra a networking, ale určite nás to posunulo vpred. Na sociálnych sieťach máme kopu pozitívnych ohlasov a pred pár dňami náš track Inureyes dokonca vo svojej šou na americkej stanici KEXP pustil známy DJ Kevin Cole,” dodáva Zaujec.