Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Skupina No Name vydáva výberovku Love Songs

Foto: TASR/František Iván

Na výberovke je celkom 32 piesní, medzi nimi známe „love songy“ Ďakujem že si, Večnosť či Panic a panna.

Bratislava 30. novembra (TASR) – Úspešná košická skupina No Name vydala kompilačný dvojalbum s názvom Love Songs. Ponúka na ňom pomalé piesne, ktorými si získali tisíce fanúšikov na Slovensku aj v Českej republike.

Na výberovke je celkom 32 piesní, medzi nimi známe „love songy“ Ďakujem že si, Večnosť, Panic a panna, Prvá, Čím to je, Stromy, Slová do tmy, Ako si to hovorila, Duša a ja, Nie alebo áno, Lekná. Náhoda chcela, že kompilácia vychádza doslova pár dní po ďalšom, možno povedať jubilejnom úspechu skupiny No Name v Českej republike, keď si v sobotu 24. novembra prevzali už piateho zlatého Slávika bez hraníc, čo je jedna z kategórií populárnej ankety Český slavík Mattoni.

Košická skupina vznikla v auguste 1996, pôvodne ako štvorčlenná zostava, Vilo Gutray a traja bratia Igor, Roman a Ivan Timkovci. V roku 1996 vyhrali 12. ročník autorskej súťaže Rádia Regina Košický zlatý poklad s piesňou Môj kamoš. V októbri 1998 vydali debutový album No Name. V máji 2000 vydali druhý album Počkám si na zázrak s hitmi Ty a Tvoja sestra, Žily, Ďakujem že si aj Počkám si na zázrak. Dostal cenu Aurel ako najlepší album a Žily ako najlepšia skladba. V októbri 2001 vydali tretí album Oslávme si život, z ktorého sú hity Nie alebo áno a Večnosť. Z ich novšej diskografie je to DVD pod názvom No Name V rovnováhe Tour z novembra 2010, v októbri 2011 vydali siedmu štúdiovku s názvom Nový album. V ankete Slávik 2008 skončili tretí, v roku 2009 na štvrtom, v roku 2010 na šiestom a 2011 na piatom mieste. V ČR vyhrali prvý ročník kategórie Slávici bez hraníc 2008 o najobľúbenejšieho slovenského interpreta v Českej republike. Za roky 2009, 2010, 2011 aj 2012 si prvenstvo v českom Slávikovi zopakovali.