Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina NoControl prichádza s akustickou novinkou Unavený z nenávisti

Snímka z klipu piesne Unavený z nenávisti. Foto: YouTube/NoControl

Táto skladba z nás vypadla za hodinu taká, aká je. Nahrali sme ju za deň a fanúšikom ju prinášame v úplne autentickej podobe, povedal gitarista skupiny.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Skupina NoControl prichádza s akustickou novinkou Unavený z nenávisti. Autorom hudby aj textu je gitarista Jimi Cimbala. Skladba je odpoveďou skupiny na všadeprítomnú ľudskú nevraživosť, ktorá hádže polená pri každej príležitosti. Text skladby nepoukazuje len na súčasnú krízu vo svete či práve prebiehajúci vojnový konflikt. Naopak, pomenúva fenomén, ktorý sprevádza ľudstvo počas celej jeho histórie. TASR informovala PR manažérka Michaela Salajová.

Pieseň aj text boli hotové prakticky okamžite. „Niektoré skladby komponujete rok, aj dlhšie. Ladíte detaily, vymýšľate aranžmán či upravujete text. Táto skladba z nás vypadla za hodinu taká, aká je. Nahrali sme ju za deň a fanúšikom ju prinášame v úplne autentickej podobe,“ vysvetľuje Cimbala.



Rovnako spontánne vznikol aj videoklip k piesni. „Nahrali sme ho na mobilný telefón celkom sami počas nahrávania skladby v štúdiu,“ doplnil frontman skupiny a spevák Elo Schronk.

Zatiaľ jediná akustická skladba od NoControl bola zverejnená bez ohlásenia oficiálnej premiéry. „Celé to bolo z našej strany neplánované, spontánne a veľmi rýchle. Vôbec sme nemali v úmysle premiéru ohlasovať a vlastne to ani nebolo kedy urobiť. Nech za seba hovorí hudba,“ dodal Schronk.