Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Skupina Peter Bič Project koncertuje na Labyrint Tour

Na snímke vystúpenie skupiny Peter Bič Project počas galavečera vyhlasovania ankety osobností televíznej obrazovky OTO 2018, 13. apríla 2019 v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Nový album by kapela chcela vydať už v októbri, nahrali 15 nových pesničiek, finalizuje sa zvuk, pracuje sa na grafike obalu.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Skupina Peter Bič trpezlivo čakala, kedy pozdraví fanúšikov na letnom Labyrint Tour. To si naplánovali ešte v minulom kalendárnom roku, pandemické opatrenia však termíny koncertov buď rušili, alebo niekoľkokrát posúvali. Leto však bolo hudbe a koncertom naklonené, a tak v príjemných septembrových dňoch si hity kapely zaspievali fanúšikovia v Bratislave alebo Trenčíne, ďalšie ich čakajú vo Zvolene či Martine.

Skupina má vydané štyri štúdiové albumy, dva anglické a dva slovenské, takže aj v koncertnom playliste zaradili okrem slovenských hitov i známe skladby v angličtine, sú nimi All Those Places, Where Did You Go, Labyrint, Nedívaj sa tak, Primášovo srdce, Láva, Máj, Čoskoro, Šťastie, Stoj, Skúšame sa nájsť, Z výšky aj Všetko bude fajn.

Pandémia koronavírusu prerušila kultúrne podujatia, koncerty nevynímajúc. Skupina Peter Bič Project ukončila koncertnú činnosť v septembri minulého roka, zhodou okolností bratislavským vystúpením. Odvtedy ostali doma. Ako vyplnili skoro celý rok čakania? "Bol to náročný rok, hlavne preto, že sme boli doma. Skoro celý rok sme nahrávali nový album, ktorý vydáme na jeseň. Pozitívne je, že sa otvorilo leto, že sme mohli hrať. Odohrali sme veľa koncertov, ľudia chodili, bavili sa. Hovorilo sa, že ľudia zabudnú na kapely, našťastie sa to nepotvrdilo. Som rád, že ľudia prišli. Takže pracovne v štúdiu, v lete na koncertoch," uviedol pre TASR Peter Bič.

Úspešné ťaženie kapely potvrdil aj zisk ocenenia OTO Osobnosť televíznej obrazovky v kategórii skupiny. "Je to veľmi krásne, že si ľudia všimli náš album Labyrint, že nám dali hlasy a že sme to ocenenie dostali. Je pre nás zadosťučinením tej práce, ktorú sme predtým robili a že tento album dopadol na dobrú úrodnú pôdu. Čiže teším sa aj z toho, že pesnička Stoj bola 65 týždňov v prvej desiatke hranosti. Je to úspech a my si to vážime," dodal kapelník.

Nový album by kapela chcela vydať už v októbri, nahrali 15 nových pesničiek, finalizuje sa zvuk, pracuje sa na grafike obalu. K hudbe kapely napísali texty Vlado Krausz a Michal Mifkovič. Kapela sa už teraz teší, že ho predstaví fanúšikom na koncertoch.