Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Skupina Tata Bojs nakrútila 3D klip k pesničke Homo Demo

Skladba Homo demo pochádza z posledného štúdiového albumu Ležatá osmička, ktorý rovnako ako predchádzajúce nahrávky Tata Bojs vydáva a distribuuje Supraphon.

Praha / Bratislava 7. augusta (TASR) – Úspešná česká skupina Tata Bojs prichádza ako prvá s videoklipom vo formáte 3D. Klip k pesničke Homo demo z albumu Ležatá osmička sa nakrúcal dva dni v druhej polovici júla na streche Novej budovy Národného múzea v Prahe.

Technika určená pre nakrúcanie klipu v 3D bola pre tento účel privezená z Anglicka a podieľala sa napríklad na vzniku poslednej snímky známeho režiséra Ridleyho Scotta s názvom Prometheus.

K realizácii klipu prispela veľkou mierou spoločnosť Samsung, priekopník 3D technológie a popredný svetový výrobca 3D televízorov, spoločne s produkciou Caviar Prague. Ten je vôbec prvým oficiálnym hudobným 3D videoklipom na českej scéne. Režisérom klipu je Šimon Šafránek, o kameru sa postaral kameraman Zbyněk Kunc. „Teší nás, že môžeme byť pri takej udalosti, ako je vznik prvého českého hudobného 3D videoklipu. Keď sme ponuku na partnerstvo pri tvorbe dostali, bola to pre nás jasná voľba,“ uviedol pre médiá Jiří Kolařík, produktový manažér divízie AV spoločnosti Samsung.

Skladba Homo demo pochádza z posledného štúdiového albumu Ležatá osmička, ktorý rovnako ako predchádzajúce nahrávky Tata Bojs vydáva a distribuuje Supraphon. „Nové technológie a Tata Bojs, to je vždy dobre fungujúce spojenie. Je skvelé, že sa našiel partner umožňujúci realizovať nadčasové a novátorské umelecké sny skupiny Tata Bojs,“ dodal Michal Maka, marketingový manažér vydavateľstva Supraphon.

„O nakrúcaní 3D klipu k našej pesničke Homo demo sme sa s režisérom Šimonom Šafránkom rozprávali už niekedy pred rokom krátko po vydaní albumu Ležatá osmička. Takéto nakrúcanie je finančne dosť náročné. A vlastne až teraz vďaka firme Samsung a produkcii Caviar sa celá akcia dala do pohybu. Okrem členov kapely sa v klipe objavia aj niektorí naši fanúšikovia. Tí boli vybraní formou facebook castingu a radi by sme im všetkým ešte raz poďakovali za čas a ústretovosť pri nakrúcaní. Môžem vám potvrdiť, že nakrútené zábery sú skutočne 3D. Takto plasticky som Prahu, UFO na streche, vypchané zvieratá a Homo demo - ľudstvo skúšobné, ešte nikdy nevidel, “ doplnil pre médiá člen kapely Milan Cais.

Alternatívna skupina Tata Bojs vznikla v roku 1988, založili ju spevák Milan Cais a basový gitarista Marek Huňák, známy pod menom Mardoša. V roku 1991 prišli s prvým hudobným projektom Šagali Šagáli, v roku 1995 vydali druhú platňu s názvom Ladovo album. V roku 2004 vydali Nanoalbum, ktorý získal štyri ocenenenia Anděl, ktoré každoročne udeřuje Česká akadémia populárnej hudby. Dnes majú na svojom konte dvanásť vydaných albumov, ten najnovší Ležatá osmička vydali v júni minulého roku.