Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Skupina The Cubes nakrútila retroklip ku skladbe Tomorrow

Petra Humeňanská - členka skupiny The Cubes Foto: TASR/Jozef Ďurník

Trojica dievčat kapely Petra Humeňanská, Jana Humeňanská a Katarína Knechtová sa tak vrátili do školských čias, spolu s ďalšími dievčatami v klipe si obuli cvičky, obliekli cvičný úbor (biele tričko a modré trenírky) a pustili sa do cvičenia.

Bratislava 4. septembra (TASR) - Dievčenská punková skupina The Cubes, v ktorej za bicími nástrojmi sedí Katarína Knechtová, dokončila video k svojmu prvému singlu Tomorrow. Autorkou námetu je Katarína, réžiu si vzal na starosť Jaroslav „Jaris“ Vaľko, známy aj svojou prácou pre ďalších úspešných interpretov – skupiny Komajota, Nocadeň či Katku Koščovú. V prípade The Cubes sa rozhodli pre retroštýl a prostredie klasickej telocvične z čias socialistickej éry.

Trojica dievčat kapely Petra Humeňanská, Jana Humeňanská a Katarína Knechtová sa tak vrátili do školských čias, spolu s ďalšími dievčatami v klipe si obuli cvičky, obliekli cvičný úbor (biele tričko a modré trenírky) a pustili sa do cvičenia. Jaris si pre ne nachystal švihadlá, kruhy, medicinbal aj preskakovanie cez kozu a švédsku debnu. Kostýmy si požičali z prešovského divadla, a potom sa už podľa pokynov režiséra snažili hrať tie najnešikovnejšie žiačky z triedy. Katke to vôbec nerobilo problémy.

„Na strednej škole som sa dokonca skoro utopila počas plaveckých pretekov. Asi to ale bolo preto, že som krátko pred nimi vyfajčila tri cigarety,“ vysvetľuje s úsmevom, „v cieli ma z vody museli naozaj vyťahovať.“ Katka sa totiž vtedy pri športovaní držala vlastnoručne upraveného športového hesla: nie je dôležité zvíťaziť, ale uliať sa zo školy.



Pesničku Tomorrow si fanúšikovia nájdu na prvom albume skupiny The Cubes, ktorý nesie jej meno. Naživo si ju môžu vypočuť aj na koncertoch The Cubes, ktoré najbližšie vystúpia 30. septembra v Novom Meste nad Váhom a 11. októbra v Banskej Bystrici na festivale Barbakan.