Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Skupina Walter Schnitzelsson predstavuje nový klip k piesni Sugar

Kapela Walter Schnitzelsson. Foto: FB Walter Schnitzelsson

Celý klip má zámerne fanúšikovský feeling, divák v ňom nenájde dokonalé umelecké či esteticky spomalené zábery.

Bratislava 4. marca (TASR) – Skupina Walter Schnitzelsson, ktorá nedávno vydala druhý album Sugar Kids Won’t Stop Screaming vo vydavateľstve Slnko Records, prichádza s pesničkou Sugar o ľudských závislostiach. Špecifická je nielen mimoriadne nákazlivou melodickou linkou, ale aj vizuálnym spracovaním. Video totiž popiera všetky zaužívané pravidlá tvorby klipov, je natočené na mobiloch na výšku a šíriť sa má predovšetkým cez instagramové príbehy kapely a fanúšikov. TASR o tom informoval PR manažér Alexander Čerevka.

„Chceli sme to spraviť inak,“ hovorí spevák a gitarista kapely Jozef Rezník, ktorý je autorom pesničky Sugar a zároveň sa zhostil aj scenára, réžie, a dokonca aj strihu nového videa. Celý klip má zámerne fanúšikovský „feeling“, divák v ňom nenájde dokonalé umelecké či esteticky spomalené zábery. Ide skôr o atmosféru a príbeh, ktorý kopíruje hlavnú tému pesničky, ktorou sú ľudské závislosti.



Pod závislosťami si možno predstaviť všeličo od nástrah spoločenského života až po úskalia moderného sveta sociálnych médií, v ktorom sa cítia doma predovšetkým tí mladší. Iróniou je, že klip sa má šíriť práve cez mobily a instagramové príbehy. Ľudia, ktorí vo videu účinkujú, sú fanúšikovia, ktorých kapela oslovila cez sociálne siete.

„Chceli sme, aby sa pri natáčaní cítili príjemne a zabávali sa. Zo začiatku boli síce trochu hanbliví, ale v závere to už bolo celé extrémne spontánne,“ teší sa Rezník, ktorému s tvorbou vizuálu pomáhali aj kameramani Anna Smoroňová a Viktor Cicko.

Skupina Walter Schnitzelsson momentálne pripravuje vynovený koncertný program. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nové skladby z albumu a tiež rozšírenú kapelovú zostavu. V nej sa členovia Walter Schnitzelsson najbližšie predstavia na bratislavskom festivale Sharpe v Novej Cvernovke spolu s ďalšími približne 30 interpretmi.

Kapela Walter Schnitzelsson.
Foto: FB Walter Schnitzelsson