Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Sláčikové kvarteto Adventure Strings predstaví nový album

Na archívnej snímke sláčikové kvarteto Adventure Strings. Foto: TASR Erika Ďurčová

Na koncerte zaznie pestrý repertoár nového albumu, zložený z netradičných úprav klasickej, rockovej, ale aj slovenskej a svetovej populárnej hudby.

Žilina 21. mája (TASR) – Skladby z nového albumu Ciao predstaví sláčikové kvarteto Adventure Strings v sobotu 4. júna na koncerte v Dome umenia Fatra v Žiline. Podľa manažéra kvarteta Matúša Maderiča ich uvedú so speváčkou Barborou Švidraňovou a klaviristom Matejom Arendárikom.

Pripomenul, že kvarteto Adventure Strings je súčasťou slovenskej hudobnej scény 15 rokov a odohralo množstvo koncertov doma aj v zahraničí. "Po vydaní tretieho štúdiového albumu s názvom Ciao sa vracia na pódium domovskej scény Štátneho komorného orchestra (ŠKO) Žilina, v rámci ktorého aj vzniklo," uviedol Maderič.

Na koncerte zaznie pestrý repertoár nového albumu, zložený z netradičných úprav klasickej, rockovej, ale aj slovenskej a svetovej populárnej hudby. "Pri výbere skladieb sa dlhé roky držíme myšlienky osloviť čo najširšie publikum. Preto sme mimoriadne vďační, keď vidíme pestré obecenstvo. Na koncerte zaznejú skladby ako Bella Ciao, Bohemian Rhapsody, ale aj naša obľúbená rocková Toccata od Bacha," priblížil violista Roman Rusňák, člen orchestra Slovenskej filharmónie.

"Od vydania nášho albumu sme sa z dôvodu pandémie na pódiá dostali len minimálne, preto sa na náš júnový koncert mimoriadne tešíme. Je pre nás vždy poctou postaviť sa na dosky, na ktorých sme ako kvarteto vznikli a začínali. O to viac, keď budeme mať po boku takých skvelých hudobníkov ako hostí," povedala violončelistka kvarteta a koncertná majsterka skupiny violončiel ŠKO Žilina Klaudia Remencová.