Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Slobodná Európa odohrá koncert na bratislavskej Pláži pod Ufom

Whisky, spevák slovenskej skupiny Slobodná Európa, foto z archívu. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako špeciálny hosť sa pod Ufom predstavia zbojníci z Catastrofy.

Bratislava 9. augusta (TASR) – Skupina Slobodná Európa sa predstaví bratislavským fanúšikom 27. augusta na Pláži pod Ufom. Bude to záverečný koncert Slobodná Európa Kristove roky Tour (1989 - 2022), ktorú začali 15. júla v Banskej Štiavnici.

Pôjde o malú zmenu oproti minuloročnej Umelke, ktorá svoje koncertné pódium aktuálne rekonštruuje. "Na zvýšenie komfortu pre fanúšikov sme sa rozhodli tento rok letný koncert usporiadať na Pláži pod Ufom. Tam už tento rok svoje koncerty odohralo veľa našich spriatelených kapiel a všetci si to pochvaľovali," uviedol pre médiá PR manažér Michal Očovan.

Výborný koncertný priestor s priamym výhľadom na bratislavský hrad a ľahkou dostupnosťou už hostil tento rok viacero interpretov, medzi nimi boli Para, Polemic, Medial Banana, IMT Smile či z českých interpretov David Koller a Chinaski.

Slobodná Európa zahrá svoj predĺžený program plný osvedčených hitov, ktorým uzavrie letnú koncertnú sezónu. Počas nej vystúpili napríklad na hlavnom pódiu na Pohode, ale tiež na mnohých ďalších festivaloch. Ako špeciálny hosť sa pod Ufom predstavia zbojníci z Catastrofy, ktorí odohrajú rovnako plnohodnotný koncert zložený z piesní z posledného albumu Taký je život, ale, samozrejme, aj prierez ich doterajšou bohatou tvorbou.