Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Slobodná Európa oslávi Kristove roky jarným turné

Na archívnej snímke gitarista Sveťo Korbeľ. Foto: TASR - Martin Turanovič

Kapela sa predstaví v zostave s Lacom Lučeničom a Sveťom Korbeľom na gitare, Rasťom Gorem na basgitare, Tomášom „Tuleňom“ Vojtekom na bicích a spevákom Whiskym.

Bratislava 8. februára (TASR) - Po úspešnom minuloročnom letnom turné, venovanom pamiatke zosnulého člena kapely Braňa Alexa, sa Slobodná Európa vracia na koncertné pódiá. V rámci Kristove roky Tour 2022 kapela oslávi 33 rokov svojej existencie. Po troch rokoch sa vráti do klubov, v ktorých každoročne pravidelne vystupovala a kde sa cíti najlepšie. TASR o tom informoval manažér kapely Michal Očovan.

Turné začne kapela 1. apríla vo Zvolene, ďalšími zastávkami budú Košice (2. 4.), Vrútky (22. 4.), Nitra (23. 4.), Brno (28. 4.), Praha (29. 4.), Bratislava (6. 5.) a Trenčín (7. 5.). Na českých zastávkach turné v Brne a Prahe ako špeciálny hosť vystúpi kapela Catastrofy. Tá predstaví svoj nový album Taký je život, kde v textoch reflektuje na problémy súčasnej doby, ako hoaxy, výchova detí či depresia.

Hudobné kluby boli pandémiou najzasiahnutejšie, a preto je potrebné čím skôr im opäť prinavrátiť život. Zároveň pôjde vôbec o jedno z prvých turné, ktoré sa na jar tohto roku uskutočnia. Slobodná Európa sa predstaví v zostave s Lacom Lučeničom a Sveťom Korbeľom na gitare, Rasťom Gorem na basgitare, Tomášom „Tuleňom“ Vojtekom na bicích a spevákom Whiskym.