Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia odštartuje 73. koncertnú sezónu

Slovenský filharmonický zbor, foto z archívu. Foto: TASR

Nechýbajú koncerty pre dospelých, deti a tínedžerov.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) odštartuje svoju 73. koncertnú sezónu, ktorá potrvá od októbra do júna 2022. "Pripravené sú koncerty v interpretácii našich telies - orchestra Slovenská filharmónia, Slovenského filharmonického zboru, či Slovenského komorného orchestra," informovala TASR Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF, ktorá počas sezóny privíta viacero domácich a zahraničných hosťujúcich umelcov - sólistov, dirigentov a komorných zoskupení.

Filharmónia aj v novej koncertnej sezóne avizuje symfonické a vokálno-inštrumentálne koncerty v Koncertnej sieni. Nechýbajú koncerty pre dospelých, deti a tínedžerov. "Vo vybrané nedeľné popoludnia môžete navštíviť organové koncerty a koncerty Slovenského komorného orchestra, v utorky v Malej sále koncerty komorných zoskupení alebo klavírne recitály," dodáva Tolstova s tým, že v ponuke nechýbajú ani sviatočné koncerty – vianočné, silvestrovský, novoročný a melódie filmovej hudby. Program koncertov nájdu záujemcovia v celosezónnom bulletine, ktorý bude v predaji od pondelka 6. septembra a zverejnený bude na www.fiharmonia.sk.

Koncerty sú tematicky zoradené v jednotlivých cykloch. Do 8. októbra SF ponúka pravidelným návštevníkom jej koncertov abonentku - finančne výhodnú vstupenku na vybraný cyklus koncertov. "V týchto dňoch si môžu prednostne zakúpiť abonentky naši stáli návštevníci, abonenti z minulej koncertnej sezóny 2020/2021," spresnila Tolstova. Prednostný predaj podľa nej potrvá do piatka 24. septembra, potrebné je predložiť abonentku z minulej sezóny. Voľný predaj abonentiek pre všetkých záujemcov sa začne od pondelka 27. septembra a potrvá do piatka 8. októbra.