Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia odštartuje v septembri 74. koncertnú sezónu

Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Koncerty sú tematicky zoradené v jednotlivých cykloch, na ktoré si možno zakúpiť finančne zvýhodnenú abonentku a stať sa abonentom SF.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) odštartuje v septembri svoju 74. koncertnú sezónu, ktorá potrvá do júna 2023. "Pripravené sú koncerty v interpretácii našich telies - orchestra SF, Slovenského filharmonického zboru a Slovenského komorného orchestra," uviedla pre TASR tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova. Počas nadchádzajúcich desiatich mesiacov filharmónia privíta viacero domácich a zahraničných hosťujúcich umelcov - sólistov, dirigentov či komorných zoskupení.

Program koncertov nájdu záujemcovia v celosezónnom bulletine, ktorý bude v predaji od štvrtka 25. augusta, dostupný bude aj na www.filharmonia.sk.

"Aj túto koncertnú sezónu sú pripravené symfonické a vokálno-inštrumentálne koncerty v Koncertnej sieni SF. Nechýbajú populárne koncerty pre dospelých, deti a tínedžerov, organizované koncerty pre škôlkarov a školákov," dodáva Tolstova s tým, že vo vybrané nedeľné popoludnia môžu hudobní priaznivci navštíviť organové koncerty a koncerty Slovenského komorného orchestra, v utorky v Malej sále koncerty komorných zoskupení alebo klavírne recitály. "V ponuke nechýbajú sviatočné koncerty – vianočné, silvestrovský, novoročný a mimoriadne obľúbené melódie filmovej hudby," avizuje filharmónia.

Koncerty sú tematicky zoradené v jednotlivých cykloch, na ktoré si možno zakúpiť finančne zvýhodnenú abonentku a stať sa abonentom SF. Filharmónia ponúka možnosť aj pre návštevníkov, ktorých neosloví žiaden z pripravených koncertných cyklov a radi by získali zľavu na sériu nimi vybraných koncertov. "Môžu si zostaviť svoju vlastnú abonentku na mieru – výber päť a viac koncertov, kde získajú tiež zvýhodnenie," uzatvára Tolstova.