Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Slovenská filharmónia sa predstaví na festivale InClassica v Dubaji

Slovenská filharmónia a Slovenský filharmonický zbor, foto z archívu. Foto: Slovenská filharmónia/Ján Lukáš

Na tohtoročnom festivale InClassica sa predstaví hviezdna zostava umelcov z celého sveta.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Slovenská filharmónia (SF) so šéfdirigentom Danielom Raiskinom odcestuje v sobotu 4. septembra do Spojených arabských emirátov. Vystúpi na medzinárodnom hudobnom festivale InClassica, ktorý sa koná v Dubaji od 28. augusta do 26. septembra. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

Filharmonici sa predstavia na štyroch festivalových koncertoch pod taktovkou šéfdirigenta Daniela Raiskina (7., 9. 9.) a arménskeho dirigenta Sergeya Smbatyana (6., 8. 9.). "Po boku nášho orchestra vystúpia svetovo uznávaní sólisti – brilantný britský huslista Daniel Hope, výnimočný rakúsky klarinetista Andreas Ottensamer, americký husľový virtuóz Gil Shaham a rakúsky klavírny virtuóz Rudolf Buchbinder," dodala Tolstova.

V podaní SF zaznejú diela Bedřicha Smetanu, Antonína Dvořáka, Piotra Iľjiča Čajkovského, Ludwiga van Beethovena a súčasného skladateľa Alexeya Shora, ktorý je rezidenčným skladateľom tohto ročníka festivalu.

Na tohtoročnom festivale InClassica sa predstaví hviezdna zostava umelcov z celého sveta - Denis Matsuev, Maxim Vengerov, Yekwon Sunwoo, Mischa Maisky, Daniel Lozakovich, Steven Isserlis, Fazil Say, Rudolf Buchbinder, Gil Shaham, Daniel Hope, Danielle de Niese, Behzod Abduraimov a Andreas Ottensamer.

Organizátorom podujatia je Európska nadácia na podporu kultúry (EUFSC) a SAMIT Event Group.