Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Slovenská jazzová spoločnosť hľadá nové tváre slovenského jazzu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Finále súťaže sa uskutoční 28. novembra 2020 v štúdiu 5 Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Slovenská jazzová spoločnosť (SJS) vyhlasuje 34. ročník súťažnej prehliadky Nové tváre slovenského jazzu 2020. V prvom kole vyberie odborná porota pod vedením Matúša Jakabčica finalistov na základe zaslaných prihlášok s nahrávkami. Členmi poroty sú Peter Lipa, Martin Valihora, Juraj Griglák, Gabriel Jonáš a Radovan Tariška. Uzávierka prihlášok je 15. novembra. TASR o tom informovala PR manažérka Katarína Ovseníková.

Prihláška zaslaná e-mailom alebo poštou musí obsahovať adresu na stiahnutie nahrávok, názov kapely, mesto z ktorého kapela pochádza, zoznam skladieb, ich poradie, názov, autorov skladieb, pričom pôvodná tvorba nie je podmienkou, mená členov skupiny, nástroj na ktorom hrajú a dátum narodenia, kontakt na lídra kapely (mail + telefón). Ten musí mať trvalý pobyt na Slovensku, alebo musí byť na Slovensku narodený.

Nahrávky v celkovej dĺžke maximálne 10 minút je potrebné poslať cez cloud https://nullupload.com/ a nastaviť maximálnu exspiráciu 90 dní.

Finále sa uskutoční 28. novembra 2020 v štúdiu 5 Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. Vybrané skupiny sa predstavia živým vystúpením pred odbornou porotou. SJS preplatí vybraným skupinám cestovné náklady a poskytne základné nástrojové vybavenie. Najlepšie skupiny, prípadne jednotlivci, budú odmenení finančnými cenami a diplomom. Najlepšie autorské skladby budú ocenené cenou SOZA.

Na záver prehliadky odborná porota vyhodnotí jednotlivé vystúpenia. Ak skupina postúpi do finále, treba počítať s tým, že obsadenie skupiny musí byť identické na nahrávke a na živom vystúpení. Zmena obsadenia je možná len vo výnimočných prípadoch, ktoré treba nahlásiť a tie posúdi porota.