Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

Slovenská národná galéria ostane aj po sviatkoch dočasne zatvorená

Na snímke otvorenie zrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie (SNG) pre verejnosť v Bratislave 11. decembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Galériu naplno znovuotvoríme pre našich návštevníkov a naše návštevníčky v závislosti od schválenia štátneho rozpočtu. Pevne ale veríme, že to bude v čo najkratšom čase, uvádza SNG.

Bratislava 21. decembra (TASR) – Slovenská národná galéria (SNG) v Bratislave je v stredu otvorená posledný deň v tomto roku. Od štvrtka 22. decembra bude zatvorená, vrátane vianočných sviatkov a Nového roka.

"V januári budeme v galérii potrebovať doladiť prevádzkové a technické záležitosti, preto ostane naďalej dočasne zatvorená," informuje SNG. Ďalej avizuje, že pre verejnosť pripravuje niekoľko termínov komentovaných prehliadok budovy a výstav, ktoré sa uskutočnia počas vybraných januárových dní. Konkrétne dátumy prehliadok a informácie o spôsobe rezervácie miesta nájdu záujemcovia v priebehu druhého januárového týždňa na www.sng.sk.

"Galériu naplno znovuotvoríme pre našich návštevníkov a naše návštevníčky v závislosti od schválenia štátneho rozpočtu. Pevne ale veríme, že to bude v čo najkratšom čase," dodáva SNG.