Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Slovenská národná galéria zostáva s návštevníkmi v online spojení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovenská národná galéria od 10. marca do odvolania je pre verejnosť neprístupná.

Bratislava 24. marca (TASR) – Slovenská národná galéria (SNG) dočasne uzavrela výstavné priestory, s pravidelnými návštevníkmi ostáva naďalej v bezpečnom online spojení. TASR o tom informovala PR manažérka Klára Hudáková.

Prostredníctvom Facebooku, Instagramu, newslettera a novej pripravovanej sekcie webovej stránky záujemcom okrem online zbierok prinesie SNG priamo domov videá, rozhovory, ale aj virtuálne exkurzie, ktorými priblíži uplynulé a časom aj nadchádzajúce výstavy. Rovnako pripravila galéria návody, ako kreatívne zabaviť alebo čosi naučiť svoje deti aj seba doma v obývačke, keď ponúka čítanie, ktoré spríjemní dlhú chvíľu.

Pre zvedavých sú pripravené zaujímavosti zo sveta umenia v novej sérii „Vedeli ste, že? Sedem vecí o …”, ktoré pripravujú kurátori, ale aj kolegovia z ďalších oddelení SNG. Aj toto provizórium berie galéria ako kreatívnu výzvu na to, ako môže fungovať online.

Slovenská národná galéria od 10. marca do odvolania je pre verejnosť neprístupná. Opatrenie, týkajúce sa všetkých pracovísk SNG, prijalo vedenie zbierkovej inštitúcie v súvislosti s preventívnymi opatreniami voči šíreniu nového koronavírusu. Dočasné uzatvorenie sa týka aj mimobratislavských priestorov, Schaubmarovho mlyna v Pezinku, Galérie Ľ. Fullu v Ružomberku, Zvolenského zámku vo Zvolene i Kaštieľa Strážky.