Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Slovenská národná galéria pripravuje online rozhovory SNG nažive

Na snímke priečelie Slovenskej národnej galérie v Bratislave, archívne foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Hovoriť sa bude aj o rekonštrukcii SNG v Bratislave, nebudú chýbať novinky o pripravovaných stálych expozíciách, knižnici, o fungovaní nádvoria či kina.

Bratislava 2. júna (TASR) – Slovenská národná galéria (SNG) pripravuje živé online rozhovory zo svojho zákulisia. Prvú časť nového formátu SNG nažive odvysiela v utorok 9. júna. TASR o tom informovala PR manažérka Klára Hudáková.

"S kurátormi, reštaurátormi, galerijnými pedagógmi, grafickými dizajnérmi, ale aj pracovníkmi z produkcie či oddelenia bezpečnosti zbierok sa pozrieme do zákulisia prípravy výstav, zistíme, ako fungujú výpožičky umeleckých diel, alebo ako raz naša produkcia zháňala na výstavu kolóniu mravcov," priblížila Hudáková. Hovoriť sa bude aj o rekonštrukcii SNG v Bratislave, nebudú chýbať novinky o pripravovaných stálych expozíciách, knižnici, o fungovaní nádvoria či kina. "Predstavíme aj infosystém, ktorý návštevníkom nedovolí zablúdiť v novej budove galérie," dodala.

Dianie v galérii je možné sledovať každý druhý utorok o 19.00 h prostredníctvom Facebooku či Youtube. SNG nažive otvorí 9. júna téma Ako sa pripravuje výstava? Diváci sa dozvedia, kto a podľa čoho zostavuje výstavný plán, v čom spočíva práca kurátora od prvotnej myšlienky, cez výskum až po inštaláciu a otvorenie výstavy či ako vyzerá spolupráca kurátora, grafického dizajnéra, architekta výstavného projektu, produkčného a marketingového oddelenia. Zároveň budú mať možnosť nazrieť do zákulisia príprav novej výstavy Generácia 909,76, ktorú otvoria koncom júna.