Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Slovenská premiéra filmu Obeť sa uskutoční na festivale Cinematik

Ilustračné foto. Foto: PAFF

Hlavnú rolu vo filme stvárnila seriálová herečka Vita Smachelyuková, ktorá aktuálne žije a pôsobí v Nemecku.

Piešťany 28. júla (TASR) – Filmový festival Cinematik v Piešťanoch sa začne 13. septembra a úzko nadviaže na prestížny filmový festival v Benátkach, ktorého 79. ročník sa skončí o tri dni skôr. TASR o tom informoval za organizátorov Peter Konečný.

Súčasťou slávnostného otváracieho ceremoniálu bude domáca premiéra filmu Obeť, ktorý je celovečerným hraným debutom Michala Blaška. "Hlavnú rolu vo filme stvárnila seriálová herečka Vita Smachelyuková, ktorá aktuálne žije a pôsobí v Nemecku. Postavu jej syna Igora hrá talentovaný Gleb Kuchuk, ktorý študuje v Prahe. Okrem nich si vo filme zahrali aj Alena Mihulová, Viktor Zavadil či Elizaveta Maximova," uviedol Konečný.

Organizátori 17. ročníka Cinematiku zároveň s otváracím filmom festivalu predstavili aj film záverečný, pričom opäť pôjde o exkluzívne uvedenie domácej celovečernej novinky.

"Film Piargy režiséra Iva Trajkova uvidia diváci počas záverečného ceremoniálu festivalu v absolútnej svetovej premiére. Je to lyrická balada na motívy rovnomennej novely Františka Švantnera, ktorá sa odohráva uprostred patriarchálnej vidieckej spoločnosti v medzivojnovom období," doplnil Konečný.