Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Slovenská tanečno-akrobatická skupina vyráža na turné do Kuvajtu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Viac ako hodinové javiskové predstavenie je určené predovšetkým pre detského diváka a rodiny s deťmi.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Do Kuvajtu vyráža na divadelné turné slovenská tanečno-akrobatická skupina Argolla, ktorá niekoľko rokov úspešne reprezentuje Slovensko po celom svete v oblasti moderného cirkusu a súčasného performatívneho umenia. Slovenskí umelci odohrajú v exotickej krajine šnúru desiatich vystúpení s celovečerným predstavením The Journey to Argolla Wonderland (Cesta do zázračnej krajiny Argolla).

"Dvanásť akrobatov, tanečníkov a hercov zo skupiny Argolla odletí do Kuvajtu 29. apríla, aby 2. mája mohli premiérovo uviesť svoje predstavenie v priestoroch kultúrneho centra Sheikh Jaber Al Ahmed Cultural Centre, ktoré patrí k najmodernejším stavbám v Kuvajte," uviedla pre TASR Silvia Poláčková, ktorá predstavenie režíruje. Autorom hudby je Maok a skladateľka Laura Poláčková, tanečné choreografie pripravila Silvia Beláková.

Viac ako hodinové javiskové predstavenie je určené predovšetkým pre detského diváka a rodiny s deťmi. Spája prvky akrobacie, tanca s ohňom, UV–svetelnej šou, výškovej akrobacie, akrobacie s kockou či tanca a divadelnej hry. "Hlavnou postavou príbehu je malé dievčatko Klára pátrajúce po neznámej tajomnej krajine. Na svojej ceste stretne rozprávkové bytosti, navštívi kráľovstvá a uvidí zázraky, aby nakoniec zistila, že zázračná krajina Argolla sa ukrýva v nej samej, v jej kreativite, fantázii, spomienkach," približuje Poláčková.

Vzhľadom na tragické udalosti na Ukrajine sa tanečno-akrobatická skupina rozhodla venovať svoje turné v Kuvajte symbolicky aj rodinám a deťom na Ukrajine. "Časť zisku z tohto turné venujeme organizáciám, ktoré Ukrajine poskytujú pomoc," uzavrela.