Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Slovenské hudobné legendy sa predstavia na spoločnom turné

Na archívnej snímke spevák Janko Lehotský. Foto: TASR Jakub Kotian

Väčšina koncertov sa uskutoční na letných amfiteátroch. Teší sa na ne aj Dubasová, jediná dáma medzi účinkujúcimi.

Bratislava 24. mája (TASR) – Legendy open air tour je názov spoločného turné štyroch známych slovenských interpretov Beáty Dubasovej, Janka Lehotského, Pavla Hammela a Vaša Patejdla. Návštevníci koncertov sa tak môžu tešiť na nezabudnuteľné skladby, ako Dievča z reklamy, Učiteľka tanca, Sklíčka, Nepriznaná, Sme také, aké sme, ZRPŠ, Veľký sen mora, Ak nie si moja, Vráť mi tie hviezdy, Mopedová, Dievčatá či Úsmev alebo Medulienku. TASR o tom informoval PR manažér Boris Karch.

Spolu sa predstavia v 11 slovenských mestách, prvým bude Humenné (4. 7.), ďalšími zastávkami budú Zemplínska šírava (5. 7.), Svidník (6. 7.), Košice (7. 7.), Spišský hrad (8. 7.), Zlaté Moravce (10. 7.), Senec (11. 7.), Pezinok (12. 7.), Trnava (13. 7.), Nitra (14. 7.) a Sereď (16. 7.).

Väčšina koncertov sa uskutoční na letných amfiteátroch. Teší sa na ne aj Dubasová, jediná dáma medzi účinkujúcimi. „Pre mňa to budú koncerty po dlhej dobe a o to viac sa teším. Som rada, že si môžem zaspievať na spoločných pódiách s milými priateľmi a kolegami, ktorí v československej hudbe veľa dokázali. Sú stále aktívni, za čo im patrí môj obdiv. Majú na konte obrovské množstvo hitov a nie nadarmo patria medzi najväčších slovenských hitmakerov,“ opísala.

„Bude to pre ľudí určite zaujímavé spojenie. Interpreti zaspievajú svoje najväčšie hity, ktoré k nim neodmysliteľne patria, a viac ako dvojhodinový program obohatia aj rôznymi spoločnými skladbami. Lístky sú už v predaji v miestach koncertov,“
doplnila organizátorka Benita Faltysová.