Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Slovenské komorné divadlo Martin opäť privíta divákov inscenáciou 1984

Na archívnej snímke Daniel Žulčák, Jana Kovalčíková, Alena Pajtinková, Jaroslav Kysel, Matej Babej počas skúšky insenácie podľa románu Georgea Orwella 1984 v Slovenskom komornom divadle v Martine dňa 29. januára 2020. Foto: TASR Erika Ďurčová

Podľa riaditeľa divadla Tibora Kubičku posunuli začiatok predstavenia na 18.00 h kvôli stále platnému núdzovému stavu a zákazu vychádzania po 21.00 h.

Martin 11. mája (TASR) – Slovenské komorné divadlo (SKD) Martin opäť privíta divákov v stredu (12. 5.) a vo štvrtok (13. 5.) inscenáciou dramatizácie románu Georga Orwella 1984. Podľa riaditeľa divadla Tibora Kubičku posunuli začiatok predstavenia na 18.00 h kvôli stále platnému núdzovému stavu a zákazu vychádzania po 21.00 h.

"Do Národného domu pozývame divákov v sobotu (15. 5.) na predstavenie absurdnej grotesky Pán Biedermann a podpaľači. Do májového programu sa vojdú aj dve reprízy divácky mimoriadne úspešného projektu o živote a tvorbe Karola Duchoňa Zem pamätá. Pripravujeme novú autorskú inscenáciu D1 (pracovný názov), ktorej premiéra je naplánovaná na 11. júna 2021," doplnil Kubička.

Pripomenul, že 16. ročník divadelného festivalu Dotyky a spojenia sa podarilo presunúť na termín 6. až 12. septembra 2021. "Aj vďaka ústretovému prístupu Fondu na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu. Veríme, že situácia ohľadom pandémie bude priaznivejšia. O všetkých dôležitých opatreniach a podmienkach, za akých diváci môžu prísť na predstavenie, divadlo podrobne informuje na svojej internetovej stránke a sociálnych sieťach," dodal riaditeľ SKD Martin.