Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Slovenskí historici ocenili najlepšie knihy za vlaňajší rok

Predseda Slovenskej historickej spoločnosti Dušan Kováč Foto: TASR

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo včera v Univerzitnej knižnici UK.

Bratislava 28. septembra - Ceny Slovenskej historickej spoločnosti (SHS) za rok 2011 udelili v Univerzitnej knižnici v Bratislave.

Odovzdávanie, ktoré sa konalo vo štvrtok podvečer, bolo súčasťou série stretnutí verejnosti s historikmi, nazvaných Historia magistra.

Ceny v dvoch kategóriách odovzdal predseda SHS Dušan Kováč: za vedeckú publikáciu "Košická citadela" autoriek Martiny Orosovej a Henriety Žažovej, a vedecko-populárne dielo "Koniec starých čias. Poslední Pálfiovci na hrade Červený Kameň" autorov Daniel Hupko, Ivana Janáčková a Jozef Tihányi.

Historia magistra je séria stretnutí historikov a širokej verejnosti s medzinárodnou účasťou, ktorú organizuje Historický ústav Slovenskej akadémie vied od roku 2011. Verejnosti sprístupňuje prácu historikov a nové publikácie.

Stretnutia a diskusie sa konajú v Bratislave; ich reprízy sú v Nitre. Najbližšie stretnutie a diskusia sa uskutoční v októbri v Bratislave. Témou budú udalosti roku 1968.

Bližšie informácie s presným dátumom a časom budú v predstihu na stránke Historického ústavu SAV a na jeho facebookovej stránke, spresnili pre TASR Ľubica Kazmérová a Linda Osyková zo Slovenskej akadémie vied.