Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Kultúra

Slovensko bude spolupracovať s Vietnamom v oblasti kultúry

Minister kultúry, športu a cestovného ruchu Vietnamskej socialistickej republiky Hoang Tuan Anh (druhý sprava) a minister kultúry SR Marek Maďarič (vpravo) podpísali Dohodu o spolupráci v oblasti kultúry na roky 2015-2020 medzi SR a Vietnamom. Bratislava, 14.máj 2015. Foto: TASR/MK SR

V rámci éry samostatnosti Slovenska ide o prvý takýto dokument.

Bratislava 14. mája (TASR) - Slovensko a Vietnam budú spolupracovať v kultúrnej oblasti. Takúto dohodu na roky 2015 až 2020 podpísali dnes na pôde ministerstva kultúry (MK) v Bratislave minister kultúry SR Marek Maďarič a jeho vietnamský partner Hoang Tuan Anh. TASR o tom informoval referát styku s médiami MK SR.

V rámci éry samostatnosti Slovenska ide o prvý takýto dokument. Obe strany na svojom území usporiadajú dni kultúry partnerskej krajiny. Okrem toho plánujú recipročne zorganizovať filmový festivalový týždeň.

V dohode sa tiež zaviazali podporovať účasť vietnamských zástupcov na Medzinárodnom filmovom festivale Bratislava a na Medzinárodnom filmovom festivale Art Film Fest, ako aj účasť slovenských tvorcov na Festivale európskeho dokumentárneho filmu v Hanoji a na Hanojskom medzinárodnom festivale (bienále).

Ministri sa v piatok 15. mája zúčastnia v budove Slovenského rozhlasu v Bratislave kultúrnej exhibície "Chuť Vietnamu". Tá sa uskutoční pri príležitosti 65. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi oboma krajinami. V programe sa predstavia umelci z vietnamského národného divadla tanca, piesne a hudby.