Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Slovenský komorný orchester bude koncertovať v Poľsku

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Orchester vystúpi spolu so Spolkom spevákov mesta Katowice pod taktovkou Ewalda Danela.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Slovenský komorný orchester s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom odcestuje v stredu 24. novembra na umelecký zájazd do Poľska. Koncerty uvedú v Krakove a Varšave 25. a 26. novembra. TASR informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie (SF) Martina Tolstova.

Prvý koncert odohrá komorný orchester v Krakove, v Národnom múzeu Sukiennice v prestížnej Sále Siemiradzkého 25. novembra o 18.00 h.

Vo Varšave sa predstaví v piatok 26. novembra v Koncertnej sále Národnej filharmónie v rámci festivalu "Eufonie". Slovenský komorný orchester vystúpi spolu so Spolkom spevákov mesta Katowice (zbormajsterka Anna Szostak) pod taktovkou Ewalda Danela. "Sólistkou večera bude poľská klaviristka Anna Górecká, ktorá pravidelne uvádza diela jej otca Henryka Mikolaja Góreckého (1933 – 2010), jedného z najväčších hudobných skladateľov druhej polovice 20. storočia," poznamenala Tolstova s tým, že v programe piatkového koncertu figuruje Góreckého Koncert pre harfu alebo klavír op. 40.

Slovenský komorný orchester sa v Poľsku predstaví s dielami Ilju Zeljenku, Leoša Janáčka, Romana Bergera, Witolda Lutoslawského, Ladislava Kupkoviča, Romualda Twardowského, Bélu Bartóka, Henryka Góreckého a Antonína Dvořáka.