Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Smatanová nakrútila klip k pesničke Dnes sa mi nechce nič

Zuzana Smatanová Foto: TASR/Martin Baumann

Skladba Dnes sa mi nechce nič je z piateho štúdiového albumu Dvere, ktorý Zuzana Smatanová vydala v októbri minulého roku.

Bratislava 7. marca (TASR) – Zuzana Smatanová nakrútila klip k pesničke Dnes sa mi nechce nič z nového albumu Dvere. V klipe si doslova užíva voľno a nerobí nič. Dokonca jej prídu klopať na dvere členovia kapely a ona ich ignoruje. Klip sa nakrúcal u Zuzkinho kamaráta, ktorý celej kapele požičal svoju obývačku a kuchyňu. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

Šesťnásobná Zlatá slávica sa musela na klip precízne pripravovať. "V štúdiu mi urobili takzvaný reverz pesničky a ja som sa musela naspamäť naučiť spievať a vyslovovať celý refrén odzadu. Počas nakrúcania a spievania tejto pasáže som robila rôzne veci, ktoré sa budú vo výslednom efekte v klipe diať naopak, ale moje ústa budú vyslovovať celý text správne, čiže dopredu," uvádza Zuzana.

O obrazovú podobu skladby sa postarali Imagine Vision. Zuzana má s nimi dobrú skúsenosť, spolupracovali spolu už na dvoch klipoch Daj ruku do mojej ruky a Čo má prísť, príde. Pesnička Dnes sa mi nechce nič je druhým singlom z aktuálneho CD a onedlho zaznie aj v slovenskom éteri. "Je to jednoduchá letná pesnička, ktorú som napísala z pocitu, ktorý má zrejme každý človek na planéte. Ja sama si veľakrát poviem, ako sa mi nič nechce. Ale zároveň som veľmi zodpovedný človek, preto sa dokážem cez tento pocit preniesť."



Skladba Dnes sa mi nechce nič je z piateho štúdiového albumu Dvere, ktorý Zuzana Smatanová vydala v októbri minulého roku. Producentsky sa ho ujal Maroš Kachút, ktorý produkoval doteraz všetky Zuzanine albumy od roku 2003. Album nahrávala s kapelou v zložení Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Na husle zahral hosť, producent a skladateľ Slavo Solovic.

Predchádzajúci album Gemini vydala Zuzana v novembri 2009. Dvojročný interval vydania albumu je podľa nej ideálna doba, rok na koncertovanie a ďalší rok potom na prípravu a nahrávanie. "Tak mi to vyhovuje, aj keď sa priznám, že obdobie prípravy tohto albumu bolo pre mňa asi jedno z najťažších," dodala na záver.