Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Slovenské národné divadlo odvysiela online premiéru projektu Carmen

Budova Slovenského národného divadla v Bratislave, archívna snímka. Foto: TASR/Vladimír Benko

Carmen je jeden z inovatívnych projektov, ktoré naša prvá scéna prináša v roku divadla a výročnej 100. sezóny, ktorú podobne ako iné umelecké sféry ochromila koronavírusová pandémia.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) ponúkne v nedeľu svojim priaznivcom premiéru spoločného projektu baletného, operného a činoherného umeleckého súboru s názvom Vášeň - pohyb - hlas/pokus o tri podoby Carmen.

Carmen je jeden z inovatívnych projektov, ktoré naša prvá scéna prináša v roku divadla a výročnej 100. sezóny, ktorú podobne ako iné umelecké sféry ochromila koronavírusová pandémia. "Prepojenie opery, baletu a činohry otvorilo nové možnosti v rámci umeleckých i ľudských presahov. Oko kamery zachytilo v pôsobivých obrazoch tri podoby Carmen - vášnivú v (Monika Fabianová), ale aj strhujúcu baletnú (Olga Chelpanova) a aj jej potenciálnu činohernú podobu cez výber z básní Rupi Kaur (Táňa Pauhofová)," avizujú tvorcovia projektu.

Výslednú performanciu o zranenej ženskej identite, kultovej láske a zrelosti vzťahu si môžu diváci pozrieť vo forme online premiéry na youtubovom kanáli SND o 20.00 h.