Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

SND: Open air program Letné gala spojí operu, činohru a balet

Ilustračné foto. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Na koncerte zaznejú ukážky z opier, ktoré SND uvedie v premiérach na budúcu sezónu, napríklad Carmen, Svätopluk či Maria Stuarda.

Bratislava 25. júna (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) uzavrie v sobotu divadelnú sezónu open air galakoncertom Letné Gala. V rámci programu sa spoja všetky tri umelecké súbory divadla - operný, baletný a činoherný. Vstup je voľný. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

Program sa začína o 18.00 h na námestí pred budovou divadla. Pažítková zdôraznila, že v prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do sály opery a baletu.

Na koncerte zaznejú ukážky z opier, ktoré SND uvedie v premiérach na budúcu sezónu, napríklad Carmen, Svätopluk či Maria Stuarda. Predstavia sa sólisti Katarína Flórová, Mariana Sajko, Andrea Vizvári, Denisa Hamarová, Ondrej Šaling, Daniel Čapkovič, Štefan Kocán a Peter Mikuláš.

V rámci baletnej zložky vystúpia sólisti Siina Ailasmaa, Andrej Szabo, Romina Kolodziej a Artemyj Pyzhov, choreografie naštudovali Igor Holováč a Rafael Avnikjan. "Do programu je zaradená aj ukážka Dreváčkového tanca z pripravovanej baletnej premiéry Zle strážené dievča v choreografii sira Fredericka Ashtona, ktorý zatancuje Juraj Žilinčár a dámy zboru Baletu SND," dodala Pažítková.

V druhej časti programu, o 20.30 h, sa uskutoční koncert kapely z inscenácie Kým prídu Stouni. V rámci neho vystúpia Robert Roth, Alexander Bárta, Daniel Fischer, Ondrej Kovaľ, Marián Džubák a Jakub Ursiny.

Za organizáciou stojí SND v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta Bratislavy a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom.