Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

SND pozýva na Novoročný koncert členov Operného štúdia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Koncert v Opernom salóne v novej budove SND sa uskutoční v režime OP.

Bratislava 12. januára (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) pozýva svojich priaznivcov na Novoročný koncert členov Operného štúdia SND. Podujatie sa uskutoční v piatok (14. 1.) o 19.00 h v Opernom salóne. Predstavia sa na ňom frekventanti v repertoári zostavenom z duchovnej a sakrálnej tvorby skladateľov od baroka po 20. storočie. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

"Koncertu predchádzala séria tematických workshopov s vokálnymi lektormi Markétou Cukrovou a Petrom Mikulášom, hlasovým pedagógom Ahmadom Hedarom a pohybovou lektorkou Andreou Miltnerovou," priblížila Pažítková s tým, že frekventanti na workshopoch pod odborným vedením analyzovali party vybraných diel, venovali sa ich naštudovaniu, princípom štýlovej interpretácie, hlasovým cvičeniam, eliminácii chýb i dobovým pohybovým prostriedkom vyjadreným cez gesto.

V interpretácii diel Georga Friderica Handela, Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho, Giovanni Battistu Pergolesiho, Josepha Haydna, Wolfganga Amadea Mozarta, Sergeja Rachmaninova a ďalších skladateľov sa predstavia Linda Mellenová, Pavla Mlčáková, Zoya Petrova, Belinda Sandiová, Robin Červinek, Jinxin Chen, Martin Morháč a Pavol Mucha. Na klavír ich bude sprevádzať Andrea Bálešová.

Koncert v Opernom salóne v novej budove SND sa uskutoční v režime OP.