Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rekonštrukciu umeleckých dielní SND stanoví pasportizácia budovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Samotná rekonštrukcia má byť realizovaná v rámci novej investičnej akcie, zámerom je uchádzať sa o prostriedky z plánu obnovy.

Bratislava 11. mája (TASR) - Peniaze, ktoré Slovenskému národnému divadlu (SND) v stredu odobrila vláda na prípravu rekonštrukcie umelecko-dekoračných dielní (UDD) na Mliekarenskej ulici v Bratislave, sa využijú na určenie rozsahu obnovy a obstaranie samotného projektu rekonštrukcie. Pre TASR toto uviedol ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák.

Pripomenul, že objekt UDD postavený v 50. rokoch minulého storočia potrebuje stavebnú sanáciu (napríklad na streche je použitý azbest) i zníženie energetickej náročnosti. "Na určenie rozsahu rekonštrukcie bude slúžiť tzv. pasportizácia budovy - posúdenie statiky, energetickej bilancie, stavu infraštruktúry a poškodenia," upozornil.

Vláda v stredu schválila zmenu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov pre SND vo výške 307.760 eur. Zostatok z polmiliónovej alokácie, ktorú divadlo dostalo v roku 2018 na zabezpečenie projektovej dokumentácie na rekonštrukciu historickej budovy SND, sa použije na prípravu obnovy UDD.

Samotná rekonštrukcia má byť realizovaná v rámci novej investičnej akcie, zámerom je uchádzať sa o prostriedky z plánu obnovy.