Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

SND sa stalo členom Francúzsko-slovenskej obchodnej komory

Na snímke Slovenské národné divadlo v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

SND počas svojej vyše storočnej histórie doteraz nebolo členom žiadnej obchodnej komory.

Bratislava 7. júna (TASR) - Slovenské národné divadlo (SND) sa stalo novým členom Francúzsko-slovenskej obchodnej komory. Vedenie SND si od tohto členstva sľubuje príležitosti na získanie nových zahraničných divákov aj inšpiratívne partnerstvá.

Generálny riaditeľ SND Matej Drlička upozornil, že partnerstvá a priateľstvá s krajinami, ako je Francúzsko, v ktorých má kultúra silnú pozíciu, sú pre SND mimoriadne dôležité. "Veríme, že aj prostredníctvom členstva vo Francúzsko-slovenskej obchodnej komore budeme mať šancu osloviť cenných partnerov, získať nové kontakty a možnosti prezentácie SND vo Francúzsku, ako aj prilákať do SND nových divákov nielen z radov turistov, ale aj francúzskej komunity na Slovensku," uviedol Drlička.

SND počas svojej vyše storočnej histórie doteraz nebolo členom žiadnej obchodnej komory. "Spolu s novým vedením veríme, že umenie a biznis by sa mali spolu rozprávať, mali by sa vedieť rozprávať a v prípade našej krajiny by sa mali naučiť rozprávať," vysvetli šéf SND.

Pripomenul, že francúzska kultúra má miesto aj v programe SND, v rámci predstavení činohry i opery. SND je aj domovom prehliadky francúzskeho filmu Créme de la Créme.

Francúzsko-slovenská obchodná komora je aktérom v podnikateľskom prostredí a partnerom slovenských, francúzskych či európskych inštitúcií. V súčasnosti združuje viac ako 130 spoločností vrátane najväčších zahraničných investorov na Slovensku.