Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skrotenie zlej ženy je už päť rokov na scéne SND

Budova Slovenského národného divadla v Bratislave Foto: TASR/Vladimír Benko

Skrotenie zlej ženy rozosmeje milovníkov divadla najbližšie v piatok 25. januára. Pôjde teda už o 95. predstavenie.

Bratislava 18. januára (TASR) – V sobotu 19. januára uplynie presne päť rokov od uvedenia inscenácie Skrotenie zlej ženy na našej prvej scéne. Za polovicu desaťročia ju videlo viac ako 51.000 divákov. Slávnu komédiu Williama Shakespeara uviedla Činohra SND v premiére 19. januára 2008 na javisku historickej budovy, kde sa odohralo dovedna 35 predstavení.

Od jesene 2009 sa paródia neľútostnej komédie o vzťahoch medzi mužom a ženou hrá v sále činohry. Do novej budovy sa diváci mohli prísť zabaviť doposiaľ 58-krát. Skvelá herecká zostava si získala priazeň divákov aj na zájazde v Národnom divadle Brno takmer pred dvoma rokmi.

Skrotenie zlej ženy rozosmeje milovníkov divadla najbližšie v piatok 25. januára. Pôjde teda už o 95. predstavenie. Obľúbenosť inscenácie teší aj jej hlavnú ženskú predstaviteľku Dianu Mórovú. "Som rada, že som dostala túto postavu a teší ma, že si našla veľkú priazeň u divákov," povedala pre médiá členka Činohry SND, ktorá svoju tvár prepožičiava postave Baptistovej dcéry Catariny. Najbližšie predstavenie je vypredané, pár voľných vstupeniek je ešte v predaji na 23. februára. Ďalšia repríza je na programe 16. marca.

TASR informoval PR manažér SND Branislav Šanta.