Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Esterházyho palác uzatvoria, posledné podujatie venujú zdravotníkom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Poslednou udalosťou pred plánovanou prestávkou bude prvý júnový víkend špeciálny program Infúzia umenia, venovaný pracovníkom v zdravotníctve.

Bratislava 9. mája (TASR) - Slovenská národná galéria (SNG) na začiatku júna dočasne uzavrie Esterházyho palác v Bratislave, dôvodom je finalizácia rekonštrukcie galerijného areálu. "Posledné podujatie pred letným uzatvorením venujeme zdravotníkom a zdravotníčkam," informovala Klára Hudáková z oddelenia marketingu a tvorby programov SNG.

Galéria bude uzatvorená pre verejnosť od 4. júna, brány opäť otvorí 2. septembra. Poslednou udalosťou pred plánovanou prestávkou bude prvý júnový víkend špeciálny program Infúzia umenia, venovaný pracovníkom v zdravotníctve.

"Galéria bude 4. a 5. júna otvorená pre lekárov a lekárky, zdravotné sestry a sanitárov a sanitárky a ich rodiny, ktorí budú môcť zažiť rôzne typy programov, tvorivé aktivity, prednášky vrátane príbehu rekonštrukcie galerijného areálu," uviedla Hudáková.

Pripomenula, že v máji si verejnosť môže v galérii naplno užiť aktuálne výstavy, najbližšiu sobotu (14. 5.) i Noc múzeí a galérií.