Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Kultúra

Schaubmarov mlyn pozýva na rozlúčku s výstavou Straty a nálezy

Na archívnej snímke Schaubmarov mlyn v Pezinku. Foto: TASR - Dano Veselský

Výstava v kurátorskej koncepcii Evy Kotlárikovej a Viery Kleinovej ponúka pohľad na prvé výsledky dlhodobého projektu novej, rekonštruovanej podoby mlynárskej expozície v Schaubmarovom mlyne.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Slovenská národná galéria (SNG) pozýva na finisáž výstavy Straty a nálezy v Schaubmarovom mlyne v Pezinku. Podujatie s celodenným programom sa uskutoční v nedeľu 30. apríla. Organizátori avizujú od 10.00 do 18.00 h workshopy, prehliadky pre deti aj dospelých, diskusie a premietanie filmov na tému mlyn. Vstup je voľný.

Výstava v kurátorskej koncepcii Evy Kotlárikovej a Viery Kleinovej ponúka pohľad na prvé výsledky dlhodobého projektu novej, rekonštruovanej podoby mlynárskej expozície v Schaubmarovom mlyne. "Mapuje vrstevnatú históriu mlyna, pátra v košatej, ale zabudnutej histórii rodiny Schaubmarovcov, ktorá na Cajle i v Pezinku zanechala nezmazateľnú stopu. Zaujíma sa o fenomén mlyna ako uzla v komunitnom živote minulosti aj o to, čím môže byť pre ľudí, ktorí tu žijú a ktorí ho navštevujú, zaujímavý a dôležitý dnes," približuje SNG.