Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice sa pripojí k Noci múzeí

Na archívnej snímke zo 17. mája 2014 ukážky reštaurovania zbierkových predmetov, ktoré mohli vidieť návštevníci zámku v Bojniciach. Slovenské národné múzeum (SNM)-Múzeum Bojnice tieto aktivity pripravilo v rámci podujatia Noc múzeí a galérií. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Program Noci múzeí a galérií sa začne o 19.00 h, posledný vstup je predbežne naplánovaný na 21.30 h.

Bojnice 10. mája (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice sa opäť pripojí k Noci múzeí a galérií. Návštevníci sa 14. mája budú môcť prejsť po osvetlených nádvoriach, pozrieť si depozitáre či sa porozprávať so zástupcami jednotlivých oddelení. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

"Návštevníci budú môcť spoločne s odbornými zamestnancami múzea nahliadnuť do depozitára maľby a depozitára sochy. Počas večera budú na zámku prítomní aj viacerí zástupcovia jednotlivých oddelení múzea vrátane samotného riaditeľa," načrtla Gordíková.

Účastníci noci múzeí sa s nimi budú môcť stretnúť a porozprávať priamo v ich prirodzenom prostredí, teda v kanceláriách či v zázemí múzea.

"Súčasťou večerného podujatia bude aj prehliadka slávnostne osvetlených nádvorí, francúzskeho parku, rodinnej hrobky či jaskyne pod Bojnickým zámkom. Do dávnej minulosti hostí prenesie nielen zámocká atmosféra, ale aj multimediálna prezentácia Zámok včera a dnes," priblížila Gordíková.

Program Noci múzeí a galérií sa začne o 19.00 h, posledný vstup je predbežne naplánovaný na 21.30 h.