Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

SNM: Kandidáti na šéfa Múzea židovskej kultúry sa odprezentujú 20.mája

Na snímke Slovenské národné múzeum v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obaja kandidáti budú sedemčlennej výberovej komisii prezentovať svoju víziu rozvoja a smerovania špecializovaného múzea SNM, odpovedia i na otázky členov komisie.

Bratislava 18. mája (TASR) – Na post riaditeľa Múzea židovskej kultúry Slovenského národného múzea (SNM) sú dvaja kandidáti, ktorých prihlášky spĺňali všetky požadované kritériá - Jana Orlická a Michal Vaněk. "Ich verejné vypočutie sa uskutoční vo štvrtok 20. mája,“ informovala o tom TASR Zuzana Vášáryová z Centra múzejnej komunikácie SNM.

Priblížila, že obaja kandidáti budú sedemčlennej výberovej komisii prezentovať svoju víziu rozvoja a smerovania špecializovaného múzea SNM, odpovedia i na otázky členov komisie. „Po skončení sa verejného vypočutia hodnotiaci orgán hlasovaním odporučí generálnemu riaditeľovi SNM meno víťazného kandidáta na vymenovanie na pozíciu riaditeľa múzea,“ dodala Vášáryová.

Výberové konanie na post riaditeľa Múzea židovskej kultúry spustilo SNM v polovici marca, proces výberu začala vtedy národná múzejná inštitúcia aj v prípade nových šéfov Múzea Bojnice a Múzea kultúry karpatských Nemcov.