Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Opäť je možné predkladať projekty o rozumnom používaní médií

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Projekty je možné posielať do 5. októbra, výlučne v elektronickej forme prostredníctvom online systému www.nadaciaorange.egrant.sk. Výsledky by mali byť známe 4. novembra.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Na podporu projektov o zodpovednom používaní digitálnych médií je v rámci aktuálneho tretieho ročníka grantového programu Nadácie Orange s názvom e-Školy pre budúcnosť pripravených 50.000 eur. Uchádzať sa o ne môžu pedagógovia či mimovládne organizácie, ktoré chcú na základných a stredných školách poukazovať aj na druhú stránku týchto médií, napr. na možné riziká závislosti či kyberšikanu v rámci online komunikácie a na ochranu pred nimi.

Cieľom je originálnym spôsobom priblížiť témy rozumného a zodpovedného používania nových komunikačných technológií a aktívne viesť žiakov ku kritickému mysleniu, argumentácii či kreativite. Projekty by mali mať dlhodobý charakter a realizovať sa počas vyučovania. Podporené ale môžu byť tiež formálne i neformálne vzdelávacie kurzy a workshopy pre pedagógov alebo žiakov, projekty na vytváranie spolupráce školy s rodičmi študentov a s miestnou komunitou, či vydávanie nových učebníc a didaktických pomôcok.

Projekty je možné posielať do 5. októbra, výlučne v elektronickej forme prostredníctvom online systému www.nadaciaorange.egrant.sk. Výsledky by mali byť známe 4. novembra a zverejnené budú na webovej stránke nadácie.