Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Sopranistka Montserrat Caballé sa zotavuje z ľahšej mozgovej príhody

Montserrat Caballé Foto: TASR/AP

Katalánčanka, ktorá mala zdravotné problémy už opakovane aj v minulosti, ani po tejto nepríjemnej udalosti nepomýšľa na ukončenie hviezdnej kariéry.

Barcelona 23. októbra (TASR) - Zdravotný stav španielskej sopranistky Montserrat Caballé (79) sa po minulotýždňovej ľahšej mozgovej príhode, ktorá ju postihla v Ruskej federácii, zlepšuje.

O svetoznámu divu, ktorá mala v pláne 15. decembra koncertovať v Bratislave, sa starajú v súčasnosti na jednotke intenzívnej starostlivosti v jednej z barcelonských kliník. Tú by však čoskoro mohla opustiť, informovali dnes španielske médiá s odvolaním sa na nemocničné zdroje.

Montserrat Caballé si po tom, čo stratila v Rusku vedomie a spadla, spôsobila fraktúru hornej končatiny v nadlaktí. Aktuálne je pri vedomí, s lekármi i blízkymi komunikuje. Všetky vystúpenia v blízkej budúcnosti však odriekla.

Katalánčanka, ktorá mala zdravotné problémy už opakovane aj v minulosti, ani po tejto nepríjemnej udalosti nepomýšľa na ukončenie hviezdnej kariéry. Ako sa vyjadrila ešte v jarných mesiacoch roka 2012, kalendár má nabitý až do roku 2016.

Sopranistka, ktorá svojho času objavila Josého Carrerasa a ktorú počas 55-ročnej umeleckej dráhy mali možnosť vidieť návštevníci všetkých renomovaných operných scén planéty, nahrala pred OH 1992 v Barcelone rovnomenný song s frontmanom britskej skupiny Queen, spevákom Freddiem Mercurym. Vďaka tejto nahrávke ju spoznali aj hudobní nadšenci, ktorí neholdujú opernému žánru.