Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Letná pieseň Výzva od A. Repkovej apeluje na sebavedomie každého z nás

Na archívnej snímke speváčka Anka Repková. Foto: TASR - Jakub Kotian

Skladba s latino-orientálnym zvukom prináša motivačný text, ktorý má fanúšikov podporiť, aby si aj v náročnejších situáciách dôverovali, odhodlali sa zdvihnúť hlavu hore a kráčať vpred.

Bratislava 18. mája (TASR) - Speváčka Anka Repková, ktorú fanúšikovia poznajú aj z televíznych relácií Let's Dance či Bailando, pripravila na leto novú skladbu Výzva, ktorá svojím textom apeluje na sebavedomie každého z nás.

Hudbu aj text nového singla Výzva napísala samotná speváčka, o aranžmán sa postaral Juraj Holoda, ktorý ju aj nahral spolu s Michalom Fedorom a Martinom Gáborom. Skladba s latino-orientálnym zvukom prináša motivačný text, ktorý má fanúšikov podporiť, aby si aj v náročnejších situáciách dôverovali, odhodlali sa zdvihnúť hlavu hore a kráčať vpred. Táto skladba spolu s ďalšími dvomi – Svetlo a Vyznanie – vyjde na novom albume, ktorý uzrie svetlo sveta na jeseň.

Anka Repková zaujala už v mladosti, keď získala prvé miesto v celoslovenskej súťaži Detský talent s interpretáciou skladieb Don't Cry For Me Argentina a E Viva Espaňa. V roku 2007 zaujala aj porotu, ktorej členmi boli Peter Lipa či Kamil Peteraj, a zvíťazila v interpretačnej súťaži Slovenského rozhlasu s piesňou Perdere l'amore.



Za sebou má viaceré zaujímavé spolupráce. Pôsobila ako sólistka Big Bandu Gustáva Broma, už takmer desať rokov spieva ako sólistka Orchestra Pavla Zajačka, pôsobila v kapele Replay Band a od roku 2009 má aj vlastnú kapelu Anka Repková & Band, s ktorou vystupuje po celom Slovensku.

Repková je nielen speváčkou, ale aj autorkou piesní a textov, hlasovou koučkou a herečkou. Vystupovala v muzikáloch Vlasy, Rebelové či Rocky Horror Show v divadlách Nová scéna a Aréna. Okrem toho sa venuje aj vzdelávaniu v oblasti spevu a hlasového koučingu. Záujemcom sa venuje na súkromných hodinách spevu, organizuje workshopy Otvor svoj hlas, hlasové kurzy Prebuď potenciál svojho hlasu a vedie zbor Anky Repkovej - Spievanie nás baví.

TASR informovala PR manažérka Andrea Čurná.