Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Speváčka Dominika Titková predstavuje klip k piesni Angel

Záber z klipu. Foto: YouTube.com

Pri tvorbe klipu chcela mať speváčka prvoplánovo v zábere dvoch ľudí, ktorí sa držia za ruku a o pár minút neskôr sa objímajú, ale prišla s pomerne akčným nápadom.

Bratislava 11. februára (TASR) – Speváčka a hudobníčka Dominika Titková predstavuje videoklip k piesni Angel. Nakrúcal sa v kaštieli Mojmírovce a jeho okolí, ako aj v lokalitách Dekýš, Štiavnické Bane, Nitra a Klinger. Na jeho tvorbe sa podieľali Jakub Zaťko (mix), Martin Ralík (mastering), Tony Marko (programming) a Kubo Točič Chochula (kamera, strih). TASR o tom informovala PR manažérka Michelle Kristová.



Dominika Titková netají, že vydať túto pesničku bol spontánny nápad, vyvinul sa celkom neplánovane. „Začala som sa hrať s jednoduchou basovou linkou a rozvíjala ju harmonicky. Postupne som vystavala akordické postupy. A keďže milujem vokály a som na ne doslova zaťažená, hrala som sa najmä s nimi. Aby som si nespievala iba obyčajné blablabla, pre rýchlosť som zvolila angličtinu. Skladať v slovenčine býva náročnejšie kvôli rytmickému kráteniu. Každý večer som sa takto zabávala so skladbou, vždy niečo doplnila, vyskladala novú postupnosť, až som v jednom momente zistila, že by to mohla byť príjemná pesnička.“

Pri tvorbe klipu chcela mať speváčka prvoplánovo v zábere dvoch ľudí, ktorí sa držia za ruku a o pár minút neskôr sa objímajú, ale prišla s pomerne akčným nápadom. Ako podotkla, keďže miluje metafory, voľba bola jasná. Vybrala si vodu a všetky jej skupenstvá ako silný ekvivalent lásky, vášne, milovania.

Súčasťou nového videoklipu je Dominika, ležiaca v ružovej vode. Tá je v tomto kontexte asociáciou tepla, citového vzplanutia, lásky a nespútanej vášne. Vstup do ružovej vody zobrazuje moment, keď sa dvaja stanú jednou dušou i telom. Dlho riešili, ako zafarbiť vodu tak, aby nebola priehľadná. Speváčka sa nebála ponoriť do polozamrznutého jazera.

„V živote som neotužovala, no keďže som si vymyslela, že hlavná postava má vliezť do ľadového jazera a iných hercov okrem seba som nemala, nič iné mi neostávalo. Zima mi absolútne nebola, cítila som neskutočný adrenalín, preto som ju asi nevnímala. Po tomto zážitku som očakávala zápal pľúc, no nič také sa našťastie nekonalo,“ dodala.