Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Speváčka Ellie Goulding vystúpi na festivale Colours of Ostrava

Britská speváčka Ellie Gouldingová, archívne foto Foto: TASR/AP

Ellie je jednou z najúspešnejších britských hudobníčok posledného desaťročia, ktorá sa dostala na vrcholy hitparád s hitmi ako Burn, Holding on for Life, Figure 8, Starry Eyed, Lights a Power.

Bratislava 8. februára (TASR) - Úspešná britská speváčka Ellie Goulding rozžiari letné Colours of Ostrava a stane sa ďalšou hviezdou tohto medzinárodného hudobného festivalu spolu s kapelou OneRepublic, raperom Macklemorom a nigérijským spevákom Burna Boyom. Festival sa uskutoční v unikátnom industriálnom areáli ostravských Dolných Vítkovíc od 19. do 22. júla. TASR o tom informoval PR manažér Zdenko Hanout.

Ellie je jednou z najúspešnejších britských hudobníčok posledného desaťročia, ktorá sa dostala na vrcholy hitparád s hitmi ako Burn, Holding on for Life, Figure 8, Starry Eyed, Lights a Power. Získala dve ceny Brit Awards, BMI London Awards a nominácie na Grammy a Zlatý glóbus. Predala osemnásť miliónov albumov a jej počty streamov dosahujú desať miliárd. Naspievala ústrednú pieseň k filmu Päťdesiat odtieňov sivej, Love Me Like You Do. Spievala v Bielom dome aj na svadbe princa Williama a Kate. Na Colours of Ostrava príde so svojím úplne novým albumom Higher Than Heaven, ktorý vyjde 24. marca.



"Ellie Goulding bude ozdobou tohto ročníka, jej koncerty predchádza skvelá povesť. Ostatné novopotvrdené mená predstavujú popri pope širokú škálu žánrov - to najzaujímavejšie, čo sme na našich cestách po svete videli," hovorí riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Potvrdené zahraničné mená pre Colours of Ostrava 2023 sú zatiaľ OneRepublic (USA), Macklemore (USA), Burna Boy (Nigéria), Ellie Goulding (Spojené kráľovstvo), Niall Horan (Írsko), Jacob Collier (Spojené kráľovstvo), Gilberto Gil & Family (Brazília), Kavinsky (Francúzsko), Sleaford Mods (UK), Tom Grennan (UK), Al-Qasar (Francúzsko/Alžírsko), CloZee (Francúzsko), Garden City Movement (Izrael), Gheist (Nemecko), Hania Rani (Poľsko), Haviah Mighty (Kanada), Holy Moly & The Crackers (Veľká Británia), Imed Alibi & Khalil EPI (Tunisko) či LaBrassBanda (Nemecko).