Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Speváčka Frederika predstavila novinku, pieseň venovala synovcovi

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Svoju "životnú lásku" ukázala speváčka aj vo videoklipe, ktorý sa natáčal v divadle v Žiline.

Bratislava 21. marca (TASR) – Slovenskú hudobnú scénu spestrila nová tvár, ktorá môže zaujať zvlášť popových fanúšikov. Speváčka Frederika predstavila novinku Anjel z pripravovaného albumu. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Pripomenula, že Frederika Jobková na seba upozornila spoluprácou s raperom Majkom Spiritom, z ktorej vzišla speváčkina prvá singlová nahrávka Petrus. "Majkov rap do nej zapasoval dokonale. Svoju časť spieva a venuje manželke, čo je pekné gesto," komentovala spoluprácu s raperom rodáčka zo Stropkova, ktorá už niekoľko rokov žije v Košiciach.

Frederikin druhý singel je žánrovo odlišne ladený. "Skladba Anjel je určite odbočkou, nie cestou, ktorou sa chcem vydať. Ostávam verná primárne popu, no myslím si, že každý umelec dostane z času na čas impulz, ktorý ho motivuje vzdialiť sa zo svojej komfortnej zóny," naznačuje speváčka. Aj za jej druhou piesňou Anjel stojí hudobník a producent Eugen Botoš, ktorý jej pomáha od začiatku kariéry.

"Novinka Anjel je venovaná môjmu synovcovi, ktorý nám obrátil život naruby. Je prvým dieťatkom v našej rodine a jeho bytie ako také sa stalo pre mňa veľmi silným podnetom. Svoje pocity som túžila zhmotniť do hudobnej spomienky, čo sa nám s Eugenom splnilo,"
ozrejmuje Frederika s tým, že známemu muzikantovi sa podarilo vytvoriť hudbu presne na nosnú ideu skladby a k textu, ktorý napísala. Dojímavú emóciu piesne umocňujú sláčikové nástroje.

Svoju "životnú lásku" ukázala speváčka aj vo videoklipe, ktorý sa natáčal v divadle v Žiline. "Už keď som pieseň tvorila, cítila som z nej pokoj, obrovskú lásku a vďaku za tohto malého človiečika," poznamenala Jobková k videu, v ktorom dominuje biela farba. "A všetko korešponduje s myšlienkou piesne," dodáva speváčka. Skladba Anjel je novinkou z pripravovaného debutového albumu, ktorého vydanie naplánovala na jeseň tohto roka.