Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Speváčka Laura Onusko predstavuje novinku Jediná

Laura Ondrusko v klipe piesne Jediná. Foto: Youtube/Laura Onusko

Pieseň získala moderný šat s tónmi elektrickej gitary, klavíra či syntetizátorov doplnených o elektronické zvuky.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Mladá speváčka Laura Onusko predstavuje prvú skladbu z debutového EP. Novinka Jediná je o speváčke, ale aj každom poslucháčovi, ktorý hľadá smerovanie celý život, no cez všetky prekážky nezabúda byť samým sebou. K piesni vznikol aj videoklip, v ktorom speváčka vytvorila dvojrolu. TASR o tom informoval PR manažér Michal Neffe.

Nové EP otvára speváčka jej srdcovou skladbou Jediná, ktorej text napísal producent Andrej Karlik. "Andrej ma síce poznal veľmi dobre, ale ani on nevedel o mojej ťažkej životnej situácii v tom čase, keď mi skladbu posielal. Pôvodne ju pritom nepísal pre mňa a len v poslednej chvíli si to rozmyslel a ponúkol ju mne," objasňuje Laura Onusko zrod piesne, ktorá jej pomohla sa pozrieť na životné udalosti z iného uhla.



Nahrávanie prebiehalo v rodnom meste Laury Onusko, nakoľko v čase nahrávania nebola speváčka mobilná, a tak sa s producentom Karlikom riadili mottom, keď Laura nejde do štúdia, štúdio príde za Laurou. Pieseň získala moderný šat s tónmi elektrickej gitary, klavíra či syntetizátorov doplnených o elektronické zvuky.

Vizuálnu stránku piesne mali na starosti Sandra a Jaroslav Urbančíkoví, ktorí posadili myšlienku piesne do prírodného prostredia na Liptove. "Tie lesy a príroda boli čarovné. Naozaj som sa cítila ako rozprávková víla, ktorej patrí celý les," dodáva speváčka, ktorá stvárnila rovno dve úlohy vo videoklipe. Na jednej strane nahnevanú turistku, ktorá chce utiecť pred všetkými životnými nástrahami a zároveň vílu predstavujúcu nádej, ktoré nakoniec spolu splynú v jedno.