Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Speváčka Misha prichádza po deviatich rokoch s novou skladbou

Tanečný love song Your Science je o láske, nádeji a metaforicky naznačuje dôležitosť veriť vede. Foto: Youtube/Misha Slovakia

Tanečný love song Your Science je o láske, nádeji a metaforicky naznačuje dôležitosť veriť vede.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Speváčka a skladateľka Misha po deviatich rokoch prichádza s novou skladbou Your Science. Je dielom autorského projektu z Košíc, ktorý sa zameriava na elektronickú tanečnú hudbu. Tvoria ho dvaja hudobníci a producenti - Róbert Tkáč a Martin Ferenčík. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Môj niekdajší bubeník Robo Tkáč a jeho hudobný parťák Martin Ferenčík rozbehli projekt Wawawu a na jar ma oslovili na spoločný song. Už som po rokoch s deťmi túžila znova tvoriť a nahrávať, samozrejme, že som rada súhlasila. Trochu som pritom musela vyjsť von z mojej komfortnej zóny, lebo je to tanečný song. Ale ja sa rada posúvam s dobou, nechcela som zaspať v štýle z roku 2002. Prišla som do Basem3nt štúdia v Prešove s prázdnou hlavou a všetko som vymýšľala vlastne pri nahrávaní. Hudobne som to prenechala viac chalanom z Wawawu a ja som sa sústredila skôr na textovanie a drobné hudobné linky,“ hovorí Misha.



Tanečný love song Your Science je o láske, nádeji a metaforicky naznačuje dôležitosť veriť vede. Láska je chémia, teda je to tiež veda. „S Robom sa poznáme 30 rokov a Martin je tak v pohode, že spolupráca s nimi je naozaj úplne 'hladká'. Aj keď ja mám dosť tendenciu presadzovať si svoje, veď som vždy bola sólový umelec a všetko som si robila podľa svojich nápadov. Tu som viac musela fungovať tímovo a bolo to pre mňa aj zaujímavé, aj poučné. Wawawu chcelo song po anglicky a mne je úplne jedno, či tvorím song v angličtine alebo po slovensky,“ dodáva speváčka.

Misha prichádza s novou skladbou po deviatich rokoch. Prestávku si spravila pre materské povinnosti, v roku 2012 sa jej narodili dvojičky. „Bolo ťažké sa z denného kolotoča prepnúť do tvorivého procesu, aký som mávala kedysi. Preto sa mi ani nepodarilo prísť na nahrávanie s nejakým aspoň polojasným hudobným a textovým nápadom na podklad, čo mi Wawawu dodali. Ale, našťastie, som sa za mikrofónom hecla a za šesť hodín som odchádzala s nahraným songom. Ja som aj počas rokov s deťmi stále niečo pre seba tvorila a odkladala si do archívu. Mám pocit, že keby som sa teraz zavrela do štúdia, tak asi vypálim dva albumy na počkanie,“ doplnila Misha.