Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

Finalistka Talentu Katarína Landlová vydáva debutové album

Foto: Katarína Landlová

Charizmatická speváčka Katarína Landlová na seba výraznejšie upozornila minulý rok v súťaži Česko Slovensko má talent, kde uspela ako jediná speváčka vo finále s akustickou gitarou a osobitým prejavom

Martin 26. novembra (OTS) - Čím okúzlila prísnu porotu aj televíznych divákov teraz dokazuje na svojom prvom albume “Lepší holky”, ktoré vychádza 2. decembra.

Jej prvotina vznikla v nahrávacom štúdiu a pod taktovkou producenta Armina Effenbergera z electro-popového dua Cartonnage. “Chceli sme urobiť jednoducho dobré pesničkové album. Farebné, zábavné a úprimné. Spolupracovať s Arminom je pre mňa naviac splnený sen. Je veľmi vnímavý k zdeleniu songu, čo je pre mňa dôležité, a štýlovo sme si úplne porozumeli. Nechceli sme sa opierať len o gitarové pesničkárstvo, skôr sme hľadali tú správnu náladu. Atmosféru, ktorá je mi blízka, funguje hudobne a ladí s textami,” približuje novinku sympatická Slovenka, ktorej domovom je však už desať rokov Praha.

Pripadám si naozaj ako potomok Česko-Slovenska. Narodila som sa v Českom Krumlove a vyrastala na Slovensku. Milujem slovenčinu aj češtinu, pre mňa v tom nikdy nebude veľký rozdiel,” priznáva Katarína a nahrávka Lepší holky jej slová potvrdzuje. Ako speváčka a spoluautorka väčšiny textov Katarína na novom albume šermuje v češtine s neuveriteľnou ľahkosťou a humorom.

Všetky texty, na ktorých som sa podieľala, sa ma nejakým spôsobom dotýkajú. Sú to veci, ktoré som niekedy prežila, alebo práve prežívam. Väčšinou vo vzťahoch, ako inak. Ale predovšetkým mi ide o zachytenie príbehu v každom songu a jeho popis civilnou rečou - jazykom, akým ľudia normálne hovoria. Taká civilná poetika,” vysvetľuje s úsmevom autorka, ktorá už s novou kapelou usilovne nacvičuje repertoár pre nadchádzajúce koncerty. Po januárovom bratislavskom a pražskom krste sa Katarína na jar budúceho roka vydá na česko-slovenské turné.

Novinka "Lepší holky" bude v digitálnej distribúcii od 2. decembra a o týždeň neskôr na CD.

www.katarinalandlova.com