Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Spevák Liam Gallagher pripravuje nový album Why Me? Why Not

Liam Gallagher, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Detaily k novinke by mali byť zverejnené už čoskoro.

Bratislava 4. júna (TASR) - Spevák Liam Gallagher pripravuje vydanie druhej sólovej platne Why Me? Why Not. Niekdajší frontman slávnych Oasis ponúkol na Twitteri ukážku z pilotného singlu Shockwave. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Jeho sólo debut As You Were bol komerčným trhákom. V Anglicku sa album okamžite vyhupol do čela albumového rebríčka a Liam zaň v krátkom čase dostal platinový certifikát. Hneď v prvom týždni britpopová ikona predala toľko vinylových verzií, koľko sa iným nepodarilo za dlhých dvadsať rokov. Gallagher za nahrávku získal prestížne ocenenie časopisov Q, NME a GQ.

„Je báječné byť späť,“ komentuje spevák aktuálne informácie v oficiálnom tlačovom prehlásení. „Nová hudba je skvelý spôsob, ako na seba upozorniť a dobrý dôvod, prečo odohrať pár ďalších koncertov. Robím to preto, aby bolo o kom hovoriť, pretože, priznajme si, bezo mňa by to bola nuda.“ Prvú správu o chystanej druhej platni Liam rozšíril 29. mája, teda v deň, keď jeho brat Noel oslavoval 52. narodeniny.

Singel Shockwave vychádza v piatok 7. júna. Z ukážky je zjavné, že hlavnou inšpiráciou pre hudobníka v štúdiu boli kapely ako The Who alebo T. Rex. Liam skladbu napísal s dvoma kľúčovými mužmi, s ktorými spolupracoval aj na As You Were. Oba patria k aktuálne najžiadanejším spolupracovníkom, Andrew Wyatt získal Oscara ako spoluautor skladby Shallow z oceňovaného filmu A Star Is Born a producent Greg Kurstin sa môže pochváliť hneď niekoľkými cenami Grammy z posledných rokov.

Detaily k novinke Why Me? Why Not. by mali byť zverejnené už čoskoro. „Bude to skvelý album. Lepší než ten predchádzajúci, a to je čo povedať, pretože As You Were bola úžasná platňa, však?“ hovorí sebavedome protagonista. Liam Gallagher bude v júli jedným z headlinerov festivalu Pohoda.