Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Spišská Nová Ves: Divadlo počas galavečera udelí viaceré ocenenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Zachar

Okrem diváckych cien udelí Umelecká rada Spišského divadla aj cenu za najlepší ženský herecký výkon, najlepší mužský herecký výkon a najlepšiu inscenáciu sezóny.

Spišská Nová Ves 26. júna (TASR) - Vyhodnoteniu diváckej ankety o najobľúbenejšiu herečku, najobľúbenejšieho herca a najobľúbenejšiu inscenáciu sezóny a 65. výročiu vzniku prvého profesionálneho divadla v Spišskej Novej Vsi bude venovaný nedeľný galavečer Zlatá labuť. Na záver sezóny ho pripravilo Spišské divadlo, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. TASR o tom informovala lektorka divadla Sofia Skokanová.

Okrem diváckych cien udelí Umelecká rada Spišského divadla aj cenu za najlepší ženský herecký výkon, najlepší mužský herecký výkon a najlepšiu inscenáciu sezóny. Odovzdané budú aj ceny za celoživotný prínos pre významné osobnosti, ktoré svojou prácou pozdvihli Spišské divadlo.

"Galavečer bude zároveň venovaný oslave 65. výročia založenia prvého profesionálneho divadla v Spišskej Novej Vsi, ktoré uplynulo v tomto roku. Pri tejto príležitosti bude odvysielaný krátky dokumentárny film o histórii divadla. Jeho súčasťou sú spomienky a svedectvá divadelníkov, ktorí v Spišskom divadle pôsobili," povedala Skokanová.

Počas galavečera vystúpi slovenská speváčka Mária Čírová a študentky tanečného odboru z Konzervatória Jozefa Adamoviča. Galavečer sa začne v priestoroch divadla o 17.00 h.