Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Kultúra

Spojenie Fragile a piesní skupiny Queen prináša už druhé live CD

Spojenie Fragile a piesní legendárnej skupiny Queen prináša už druhé live CD Foto: Martina Mlčúchová

Projekt Fragile Queen Symphony mal svoju veľkú premiéru v júli 2015 v rámci Viva Musica! festivalu pred vypredanou AEGON arénou v Bratislave.

Bratislava 20. decembra (OTS) - Odvtedy Fragile s piesňami večného Freddieho Mercuryho precestovali celé Slovensko a Českú republiku a odohrali desiatky koncertov. Fanúšikovia sa minulý rok dočkali prvého live CD z tohto koncertu, ktoré v Ateliéri Babylon pokrstil spevák a dlhoročný priateľ kapely Richard Müller. Po mimoriadne úspešnom prvom albume, na ktorom sú zaznamenané skladby ako Bohemian Rhapsody, We Are the Champions či rocková balada Love of My Life, sa presne o rok dostáva na trh dlhoočakávané live CD Fragile Queen Symphony 2.

Som nesmierne rád, že sme tento počin dokázali zaznamenať a zachytiť na už dvoch LIVE albumoch. Pôvodný plán bol taký, že sme chceli po koncerte vyselektovať skladby, ktoré sa najviac vydarili a vydať len jedno CD. No po zdĺhavej analýze sme dospeli k záveru, že našim fanúšikom neodoprieme žiadnu z týchto úžasných skladieb. Po Fragile Queen Tour 2016 týmto CD uzatvárame naše Queen-ovské obdobie, ktoré pre nás veľmi veľa znamenalo“, prezrádza líder Fragile Braňo Kostka.

Album je zvukovo veľmi pestrý, autentický a vypočujete si na ňom skladby ako napríklad Bicycle Race, Radio Ga Ga, A Kind of Magic alebo energickú We Will Rock You. Úvod patrí výpravnej piesni Innuendo s vyzretým a silným hlasom Svetlany Rymarenko. Jedným z vrcholov albumu je skladba Barcelona, v ktorej si Fragile prizvali ako hosťa sopranistku Simonu Houda-Šaturovú – charizmatickú Slovenku, ktorá si podmanila celý operný svet.
Spojenie Fragile a piesní legendárnej skupiny Queen prináša už druhé live CD!
Foto: Martina Mlčúchová

Na projekte Fragile Queen Symphony sa pracovalo vyše pol roka, pokiaľ sa dostal do koncertnej podoby a ako potvrdil Braňo Kostka, ide zatiaľ o najväčší a najnáročnejší projekt, na akom sa Fragile podieľali. Na aranžmánoch skladieb sa podieľali Braňo Kostka, Jana Golis a o orchestrálne party sa postaral Adrián Harvan.

Členovia Fragile – Jana Golis, Soňa Norisová, Kamila Apetauer, Jana Boltižiar, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Martin Madej, Peter Lacho, Vilo Csontos, Kamil Mikulčík a Jozef Hečko – spracovali do netradičného šatu nesmrteľné hity dnes už legendárnej britskej kapely Queen, ktoré na koncerte uviedli a na CD zaznamenali spoločne so symfonickým orchestrom a rockovou kapelou v hviezdnom zložení Michal Bugala, Juraj Zaujec (gitary), Tomáš Gajlík (klavír), Eugen Vizváry (klávesy), Juraj Griglák (basgitara) a Martin Valihora (bicie) pod taktovkou Braňa Kostku. Druhá časť live CD z koncertu na Viva Musica! festivale vyšla pod hlavičkou hudobného vydavateľstva Viva Musica! records 1. decembra 2016.
Spojenie Fragile a piesní legendárnej skupiny Queen prináša už druhé live CD!
Foto: Fragile

Tracklist:
01 Innuendo
02 I Want to Break Free
03 Radio Ga Ga
04 A Kind of Magic
05 Too Much Love Will Kill You
06 Bicycle Race
07 Who Wants to Live Forever
08 Barcelona
09 We Will Rock You

Pre najaktuálnejšie informácie sledujte www.vivamusica.sk alebo www.fragile.sk.