Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Spoločnosť MAC TV dostala dve pokuty

Rada pre vysielanie a retransmisiu taktiež upozornila na porušenie zákona vysielateľa Rádio VIVA, a. s., v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie časť súvislého záznamu vysielania z 25.4.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Vysielateľ MAC TV má zaplatiť za reklamy vo vysielaní a za nedodanie súvislých záznamov vysielania programov pokutu v celkovej výške 11.638 eur. Na svojom dnešnom zasadnutí o tom rozhodla Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

Vysielateľ MAC TV (programová služba JOJ a JOJ Plus) dostal pokutu 6638 eur za nedodanie celkovo 15 záznamov vysielania, ktoré si Rada vyžiadala. Sankciu 5000 eur dostal vysielateľ za porušenie vysielacieho času vyhradeného reklamným šotom zo dňa 4.5.2013.

RVR upozornila na porušenie zákona v TV JOJ, ktoré sa týkalo príspevku Sektári naštvali dedinu (V ich obci vraj majú sídlo), v programe Noviny, ktorý podľa Rady obsahoval jednostranné informácie o obsahu internetovej stránky fiktívnej bohosloveckej fakulty so sídlom v Hostoviciach a hodnotiaci úsudok redaktorky o obsahu tejto stránky. Rada v tej istej programovej službe upozornila na porušenie zákazu sponzorovania doplnkového vysielania televíznej programovej služby za odvysielanie komunikátu Krajina zázrakov.

Rada taktiež upozornila na porušenie zákona vysielateľa Rádio VIVA, a. s., v súvislosti s tým, že nedodal Rade na jej vyžiadanie časť súvislého záznamu vysielania z 25.4.TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.